Geng!

Tuesday, January 13

TANGGUNG+JAWAB

telah diberitahu
telah diwar-warkan
dan
telah dipasang keliling tentangnya.
ada juga yang tidak
tapi ramai yang ya.

ya dalam menunaikan tanggungjawab
kalau tidak
dah diamarankan
kena tanggung dan jawab kepada dekan yg tertinggi
dengan "SURAT TUNJUK SEBAB"
ada ke patut!!

balik je dari wt lawatan smbil mengada-ngada ke case study aku di Kuarters Kastam, Imigresen dan Kuarantin aku n mas serta sue mencampakkan diri kitorg ke FKSG (wpun terkejar-kejar nk hadap depan tv nengok muka Memey dalam Wanita Hari Ini smbil dosa aku bertambah).
menjadi lebih excited apabila majihan mendeliver SMS berbunyi ini "yang aku cabutan bertuah.topup"..ceh! xleh jadik. kna layan pilihanraya dlu. aku tanpa bbekalkan matric card n ic yg telah sebulan hilang, menapak ke fakulti dan menyedari ada makhluk Allah berbaju unifrom biru yg ramai..unit keselamatn UTM nk buat audit agaknya..hehhehe..cuak gle. tp maintain je ngn sue n mas.

kena undi 10 utk UMUM n 3 utk fakulti. siapa dorg? aku x knal. tp aku ada perasan bdak junior DDV bernama Nurul Adilah,if i'm not mistaken (yg kni berstatus SGT, bkn SGP), dia bertanding calon UMUM dan ya, aku undi dia sbb aku sedar dia baik. fakulti ada 4 calon dan aku berkeputusan untuk tidak mengundi dia yg berjawatan tinggi di kolej 11.nadia namanya. hahaha.aku tidak undi dia.

yang penting aku undi lelaki ini.
kenapa?
kerana dia imam MASJID SULTAN ISMAIL,
imam MASJID UTM.
kerana itu.
hahahahahaha.
namanya taufek.
pada aku, dia calon yg terbaik untuk masturah.

dan aku.
hanya dapat ini.

nyata tidak sebertuahnya majihan.
ini hanya multicolors-highlighter.
pun boleh dari xde apa.


ini suasananya tadi.
ramai.

sebelum kesana tadi.
"entah bila kita kesini lagi lepas grad nanti"
itu kata suhaila.

walaupun sini tak best.
tapi sini tetap ada kenangan tersimpan.
cewaaahhh!!~~

6 komen:

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
+h.a.z.e.r.i.n+ said...

em..dia la yg bertanding
aritu perasan jgak ada poster dia..
tp mcm x cam sgt
tp dlm kertas undi tu, clear plak muka dia..
so zap-zap. pangkah dia.
keputusannya, seperti biasa, dh menang, senyap la dorg..x tau sapa yg menang..

Elsa Soraya Othman said...

heheheh. biase la tuh. tunggu kuar poster mpp baru tau siape yg menang ek ? dengar cite, roza exutm kl budak k9 pun menang gak.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

a'ah.
ye ke?
roza yg pandai bermandarin itu ke?
em.
akak pangkah dia.
sue kenal dia?

Elsa Soraya Othman said...

sue kenal :) dulu kan utm kl skali, then die duk kat k9, dekat dgn bilik sue.. ehe.. ooo die bertanding calon umum eh :D

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

emm..dia btanding umum. ms kempen dia ckp mandarin. mmg tertarik n terpegun jugak la kami2 ini.