Geng!

Thursday, May 28

Kenapa Dia Menjadi Gila?

Berjalan-jalan di Bandar Kuantan semalam bukanlah sesuatu yang menyeronokkan. Sekali pusing dah khatam satu bandar, tapi aku seronok sebab di Kuantan tak payah bersesak-sesak. Kalaupun sesak, mesti ada kemalangan. Langgar calar sikit-sikit saja pun, yang prihatin lebih ramai. Manusia.

Dah selesai bayar bil-bil berkaitan kat bank, aku merayap-rayap lagi ke pusat khidmat Celcom. Membayar bil jalur-lebar yang selalu disekat-sekat penggunaannya dek kerana cuaca. Benci. Selesai di Celcom menuju ke kereta, aku berselisih dengan orang gila. Bercakap-cakap sendiri, dalam dunia sendiri.

Aku tengok dia.
Dia senyum, aku senyum.
Dia senyum, aku balas senyum balik.

Sedekah.

Dia angkat tangan, "Hai", katanya.
Aku angkat tangan, "Hai".

Dia cakap, "Saya jalan arah sini, awak jalan arah sana, ya. Awak jangan ikut saya".
Aku balas, "Baik, awak pun jangan ikut saya ya. Kita lumba siapa sampai dulu".

Dia terus-terusan lari, mesti niat nak sampai awal. Hahahahaha. Aku gelak-gelak melihat kesungguhan dia berlari. Orang lalu-lalang semua dilanggarnya.

Aku dah lali berdepan dengan orang macam dia. Banyak pengalaman aku dengan orang gila ni sebenarnya. Nanti-nanti aku cerita.

16 komen:

momentinlife said...

bijak ko nih..huhu

klu org gila kat lanchang ko tau ape dia ckp kat aku??

"kak! rokok sebtg kak!" adeh!~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ahahaha. org gila lanchang xde tamadun wei. kuantan ibu negeri, so tamadun skit. hahahaha

amu mejie said...

tp bagusnya org gila ni....x sabit dosa ats dia smpai la dia sehat...skurang2nya baik dr kita ni..yg asek berdosa..kuman pon xnk kat dorg ni ...mkn nasi lam tong sampah x penah g spetal skit perut..banding ngn kita..jadi?he~

fairuz said...

giler..sewel..kurang siuman...

mana satu tahap tertinggi..?

aku biasanya tengok je orang giler ni..nak layan macam kau, takdelah...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

amumijie.
jadinya, jgn la kita mperkecilkan mereka-mereka ni. mereka juga ada hak utk hidup.



fairuz.
ko takut ke?? hahahaha. aku pun wat2 berani je. tahap tertinggi adalah biol.

aloy_paradoks said...

citer cepat sikit.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aloy_paradoks.
Baiiikkkkkkkkkkkk..

Dato Paduka Masri said...

gila..... kakakakakakakakakaka.....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

datopadukamasri.
aku ke kau?

prettyrain said...

rin.

mintk addrss. nk send adiah.

hehe. congrats!~

aloy_paradoks said...

mana?

alang said...

haha. Nasib baik dia lari arah lain. Buatnya dia lari ke arah ko.haha. naya. Nway, kadang2 diorang bukan gila sgt pun n ada sesetengah tu sedar yg dia gila. Kat stesen bas alor star, aku selalu jumpa. Klau mood aku baik, aku bagi rokok sebatang tanpa diminta. Klau mood best, aku belanja diorang minum2.

p/s yng aku blanja minum tu, orang yg tak beberapa siuman. Klau yg out of service tu, mintak maap la cos takut pelanggan2 lain kata apa plak.

kueh bakar said...

gila-gila remaja

momentinlife said...

mana ko?
mkn ka?
=p

fararusdi said...

nasi lemak ngan teh tarik baru sedap kak!

phikool thong said...

ala..spoannya org gila skrg..hehe