Geng!

Saturday, January 17

keGEMBIRAan


salam sejahtera untuk semuanya.
assalamualaikum.

sejak rabu lepas, alhamdulillah hidup dikurniakan kegembiraan melampau. heh! secara obviousnye, sbb aku sgt happy minggu ni.. (ye ke?). mula pada hari Rabu apabila aku secara gamblenye pegi ke kompleks KIK dgn berbekalkan 120 set questionnaire yg melambak di belakang kereta.

kata hati:
nak ke org2 ni tolong aku.
kata hati je.
mulut tak luahkan.

smpai disana, dgn selamba naik lif ke tingkat2 , aku msuk pejabat imigresen itu. huh! mana ada org? rupanya aku msuk pintu belakang. patutlah. konfiden sgt ko ni reen. lpas sepatah dua ckp begini:

saya student UTM.
saya nk buat research kat sni.
saya nk tau prosedur.
(dengan niat menyembunyikan perkara sebenar = edar questionnaire).

aku dibawaknya (ayat teruk gile) berjumpa 2 org ini. di name tagnya tertera nama. EZARINA. ASMAWATI. depa sangat friendly. sangat jovial. aku dgn lancangnya tnya.

seronok ke keja sni, kak?
(bodek)
seronok sangat.
kata mereka.

setelah bgtau apa niat aku sbb aku mlas nk ulang taip apa aku ckp (sila refer ayat yg sama di atas). dia org angguk dan terus mintak questionnaire nye.aku tidak percaya.aku tidak percaya. hehehe.sangat gembira. terus je aku bg semua set yg berharga RM25 itu. (perlu la ckp, sbb nk claim duit kt JB jurunilai bersekutu Kedah). hehehe! rupanya mereka-mereka itu telah bernikah. bdan cantik siot!!! pkai uniform la pulek! harus maintain.

lagi? lpas tu aku pegi JUSCO bukit indah (perlu juga ckp sbb ELSASORAYA tidak tahu ini). hehehe. jgn jeles ye dik. ada jusco baru skrg. besarnya kurang sikit dr JJ tebrau. ataukah sue dh tau ttg ini??? argghhh...tak mungkin.

ini dia.

merah-merah Gong Xi Fa Cai.

si kecik itu cuba meniru.
hanya dengan melompat2 sahaja.
mana mungkin!

lihat di tangan aku.
semua mampu buat aku happy.
aku takkan claim ke JB jurunilai bersekutu.
Abg jgn risau na..
hahaha!


sekian, terima kasih daun keladi..





4 komen:

Elsa Soraya Othman said...

lpas tu aku pegi JUSCO bukit indah (perlu juga ckp sbb ELSASORAYA tidak tahu ini) <--- waaaaaaaaah sesungguhnya saya tak tahu menahu nih! mana tempat ar bukit indah nih ? macam cantik je, ehe.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

emm..ini la jusco terbaru
dekat sahaja dgn kita.
tp perlu ada kereta.
dia d tmn bukit indah.
em.
melalui mutiara rini.
nnt akak sertakan location map nye...

besar.
tapi tiada wayang.
mahupun boling.
hanya utk shopping!

mucid said...

wah wah wahhhhh... shoping sakan nampak... ic dah buat belum tue...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

jwapan ringkas utk yg tersayang.

belum.

hehe