Geng!

Monday, February 23

AKU TELAH BERKAHWIN. KAMU?




Isnin. 12.04 pagi.
.
.
.

Minggu Ke-7 semester 2, tahun 4.

.

Dek kerana entri ini, aku dikatakan jiwang oleh gadis ini dan perlu buat entri ini pula.
.
.
Selamat malam Damp-proof Course. Sampai ketemu esok ya. Hehe!



Mari bincangkan.

1. How old are you?
Masih lagi lingkungan 20-an. Syukur2.

2. Are you single?
Selagi belum berpendapatan sendiri, aku akan single (bisakah?)

3. At what age do you think you’ll get married?
Lari sudah targetku. Target kawin 21 tahun tapi belajar masih setahun jagung di City Campus. Alih ke 23 tahun. Majihan pernah mendengar betapa aku yakin cakap begini "Kalau umur 23, siapa-siapa-siapa yang masuk minang aku, aku terima". Ceh! Cakap boleh la. Kini aku sudah dewasa. Sekarang target umur kahwin aku adalah diwaktu berat aku mencecah 45kg. Ade beran?

4. Do you think you’ll marrying the person you are with now?
Dengan izin Allah.

5. If not, who do you want to marry?
Tam Spider (in your dream, reen!)

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
EM. Sarijani dan Marzihan. Biarlah mereka-mereka yang dekat dgn aku ini, mengambil berkat kami. Yey!

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
The latter one. Mama aku sudah merancang-rancang buat di rumah kami nan kecil itu. Biar meriah, katanyaaaa. Biar muhibah dgn gotong-royong. Tapi msalahnye, siapa yang nak bergotong dan beroyong. Ohhh..aku lupa aku ada kawan-kawan-kawan yang ramai. Apa guna belajar diploma dan degree bagai?

8. Where do you plan to go on honeymoon?
Mana-mana pulau pon boleh. In-chan ada sudah bagi satu petunjuk. Anyone else?

9. How many guests do you think you’ll invite?
Kalau boleh sesikit yang mungkin + rakan-rakan-rakan seUTM pasti dijemput. Tapi mama telah ada senarai semaknya sendiri.

10. Will that include your exes?
No! Mana mungkin!

11. How many layers of cake do you want?
Satu. Kerana aku bukan Mawi yang disponsor kek berbantal bagai.

12. When do you want to get married, morning or evening?
Petang. Lepas Asar mungkin.

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding
Paluan kompang daripada Sarijani pun bolehhhh..

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
Aku mahu adengan suap menyuap dgn tangan dirakamkan. Aku pakar menyuap, kata seseorang lah.

15. Champagne or red wine?
Sirap pandan sejuk! Tapi untuk aku, Watermelon Juice, boleh kan. Aku kan raja sehari.

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Lihat la kewangan suami aku. Tengok la poketnye tebal atau tidak. Atau mungkn dia sudah sebal dgn duit belanja yang dikeluarkan untuk kenduri.

17. Money or household items?
The latter again. Senang membela aku kalau cukup barang makanan di rumah. Mau cuba?

18. How many kids would you like to have?
Sejak aku belajar Quality Management dan sampai kini menghafal Principles of Quality Management, aku hanya mau kan 3. Kerana kualiti lebih penting daripada kuantiti.

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
Ya! Ya!
.
20. Whose wedding plan would you like to know next?
Aku mau tag mereka-mereka yang telah aku tag sebelum ini. Sila buat ya!!
a. Majihan
b. In-chan
c. Jemarisafra
d. QayQay
e. Fararusdi
e. Che det (boleh ke ni??)

12 komen:

Elsa Soraya Othman said...

hahahahhaha.. kejaaaaaaaaaaam! tag che det pulak, nak soh dia kawin lagi satu ka ? he he..

psst, nanti kawin jangan lupe jemput tau ? mcm dah dekat dekat je tuh ;P

i n - c h a n said...

che det?

hehe

kalau dia buat tag ni, memang tabik lah :P

fararusdi said...

hmm macam tak sesuai je saya nak but tag nie sekarang.. nanti nanges sorang2.. huhu

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

eh. jgn buat. saya mintak maaf. jgn nanges2 ye.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...
This comment has been removed by the author.
+h.a.z.e.r.i.n+ said...

elsasoraya.

hahaha.kejam dlm jiwang

mana tau ni? eh eh. cepat btul berita tersebar. baru nak rahsiakan. tggu la kad kahwin ye.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

in-chan.

mimpi la sya klau che det layan tag ni.

Miss Sapera said...

di tag tuk kali ke dua..hehe..suke melayan tag..n'way thank hazerin..t kawin jgn lupe jemput..ngee~

QayQay said...

hahahaha..tag plak dah...aku bukan tau sangat tagged2 nih...
hurm...ajar aku apa itu TAG???seriously aku macam blurrr...
tolong!tolong!

QayQay said...

eh, kawen jangan lupa taw...taw..

kueh bakar said...

ko tag aku kan...
nanti aku jawap yeaa...

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.