Geng!

Monday, March 9

AKU BUKAN PESALAH, AKU CUMA MAHU BERGEMBIRA DAN REHAT

erk. ketika ini, lewat (kalau sedang buat asgmnt atau PSM, bagi aku sudah lewat) jam 12.03 am, bertarikh 10 march, yang mana tinggal beberapa hari lagi untuk VIVA PSM, aku pulak sedang layan Bab 5 PSM, tangan pulak tetiba rasa gatal mau bukak ini blog. dan aku berjaya. aku mau cerita semuanya yang berlaku seminggu lepas. Lihatlah, betapa busynya aku sampai seminggu tak bukak blog (tipu).

ini cerita pertama.

kerana kami-kami-kami tension kononnya buat PSM, kami-kami-kami pergi bersuka ria di Desaru. (kitorang tidak tiru kamu, Apai). sangat bangat gumbira pada hari itu. dan aku semacam lupa pulak tragedi menyayat hati malam kejadian tu. ya, lupakan. tak boleh nyatakan disini. nanti kantoi pulak dengan mama and ninja turtle.

berangkai-rangkainya kami. sila rujuk senyuman mas. tak ambil ikhtibar dr. gambar kelas tempoh hari.

habuan yang mampu membuat aku tersenyum.


analisis dan penemuan kajian : muka masing-masing. sila rujuk tona kulit Arzila di Rajah 3.1.

kesimpulan kajian : aku bangga kami-kami semua muafakat. aku bangga kami-kami semua gembira dan saling menyayangi. aku bangga kami-kami boleh satu kepala.
____________________________________________________________________

ini cerita kedua.


kawan kami zaman diploma kurun ke enambelas dulu, sudah selamat disatukan. namanya julie. Juliana, Julie. Julia. Jue. Terpulang. yang penting kami-kami tumpang gembira utknya. buktinya, kami-kami-kami yang KTF ini dan yang KP dan KRP, kutip duit RM5 utk meraikan beliau yang berumah tangga. dan mewakilkan gadis-gadis KTF yang jelitawan dan ngetop itu, aku pergi la meraikan ke Batu Pahat. eh lupa. kami beli rice cooker. ye, penting la utk masak nasi. mustahil la makan spegeti hari-hari. kami-kami ni pun masak spegeti pakai rice-cooker.

sila jangan tanya aku kenapa kasim pakai baju itu.

sila paham kenapa aku duk tengah. ambik berkat. harap maklum


analisis dan penemuan kajian : nasi minyak sepinggan + 3 bungkus bawak balik + bunga telur + macam-macam ye.

kesimpulan kajian : tak dapat dijumpai. harap jawab sendiri semasa VIVA.

banyak lagi nak taip, tapi baik taip bab 5 dulu. sila buat PSM, reen. jangan malas. bye! sampai ketemu lagi.


7 komen:

Elsa Soraya Othman said...

waaah kasimmmm.. kelas gitu bajunye ;) mesti akak rase glamor je kan jalan kat sebelah die. he he.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

erk. sue. x mungkin akak rasa glamer bjalan sebelah dia yang berbaju seperti mau ke Anugerah Bintang Popular Berita Harian.

kueh bakar said...

huuu..best tu..desaru..tak penah sampai lagi..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kueh bakar yang enak.
best la jugak, kena pegi reramai bru syiok.
lagik best klu bmalam, buat unggun api, lepak dlm khemah. alahai.

Admin said...

lawa blog.
meh mlawat my blog plak ok L:)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

maaf ye encik admin.
saya ngak buleh bukak blog kamu.
ada tulis page error. kenapa ya?

Fairuz said...

Kejap. Kenapa aku tak komen kat entri kau yang ni eh? Haha..

Sial. Bila tengok gambar kasim tu, terus aku rasa nak mengutuk dia berbakul-bakul.