Geng!

Wednesday, March 18

CINTA JARAK JAUH. SANGGUP?

kita mohon kekuatan
dan tuhan memberi kita kesulitan-kesulitan
untuk membuat kita kuat.

kita mohon keteguhan hati

dan tuhan
memberi kita bahaya
untuk diatasi
dan untuk kita sama-sama belajar menyayangi
dengan cara yang sempurna

cinta jarak jauh.

kata orang : menguji kesetiaan, kejujuran
kata aku : tak perlu uji


kata orang : buat kita kuat
kata aku : memang perlu kuat

kata orang: menguji sayang dan rindu

kata aku : arggghhh...memang la. sangat setuju.


kata orang : menuntut kepercayaan yang tinggi

kata aku : aku percaya. titik.


kata orang : hati sentiasa curiga.

kata aku: tak.

kata orang: boleh elak maksiat.

kata aku : senyum sambil tertunduk insaf.. =)


apa pula kata anda?

22 komen:

wana said...

Sanggup..!! Hehe..

Elsa Soraya Othman said...

boleh tahan juga sebenarnya long distance nih. susah nak terasa hati, susah nak bergaduh, tapi senang buat skandal. hahahaha ;P

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wana.

serius ke sggup?
ade pengalamn ke?
hehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

SUE.

hnya yg pernah alami je yg paham, kan.
mmg la, kalau jauh, susah skit nk gaduh, klu jumpa skali skala pun susah gaduh sbb kna appreciate time yg ada bersma2. aissshhh. kak kamu kerinduan ni.

fararusdi said...

tak sanggup! tapi kalau dekat tapi buat macam2 hal pun baek tak payah..

Dato Paduka Masri said...

mmg la... aku penah mcm tu.... last2 failed to keep it....

patungcendana said...

cinta jarak jauh...erk...depends on the jarak...hehe...

kamu budak smart ya...tahun berapa ya?

kueh bakar said...

soraya..
hahahahaha...

patung...
tgk jarak laa..
hahhahaha

paduka masri..
aku pun..failed to keep it...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fararusdi.
nak tanak sy tpaksa sggup la.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

yang berbahagia dato paduka - aku berjaya to keep it up!!~~ 5 tahun wei. jgn jeles.

teacher normala @ patung - kuantan to alor setar can consider jauh tak?

kueh bakar yang sedap - terima kasih sbb sma2 blaskan komen. =)

aloy_paradoks said...

cinta jarak jauh lagi syok dan tak pening kepala..

Miss Sapera said...

hehe..
jarak jauh..
pencintaan yg sungguh mencabar..
cinta kadang2 tercabar dgn keadaan sekeliling..
pecaya lar..
kiter akan berjaya dlm hbgn lau kita setia n pecaya each other..

kueh bakar said...

eh..sori la tuan rumah...
ahakss

QayQay said...

dah 6 tahun aku becinta jarak jauh..so far Alhamdulillahh...from KB - Melaka, pastu sambung plak Kuantan - Kulim..pasni maybe Kuantan - UK..oh tidakkk!!!!

tapi, kalau dah saling percaya, give your 80% love to Him, InsyaAllah, tak kemana...

Penah tak ko raser bila dah bebulan-bulan ko tak jumpa dia tetiba dia balik n ko raser rindu ko tu dah terbeban dah???huhuhu..i feel it frequently...Memang syokssss!!!

Kalau dia curang pun, tinggalkan je, senang citer...=)

regards,

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aloy - angguk2 tanda setuju.

safra - em, ia sgt mnuntut kepercayaan yg tinggi, dan perlu lengkap dgn kesetiaan....

kueh bakar - tak mnegapa. i like!~~
hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

qay qay @ ida.

memang la ida. at least u and izwan lives in d same state indeed same daerah plak, eh indeed same kwsan DUN dan parlimen. jalan kaki pon leh smpai umah dia. klu dia jauh keja mana pon, dia akan blik kuantan.

tapi aku??? dia keja, dan tinggal d sana. u think how many times in a year yg aku jmpa dia? 2 times tau. ini pon dh msuk 9 bulan x jmpa. apakah??

takpe. aku setia. ceewwaaaahhh

patungcendana said...

oh...ex-student...dah berjaya sekarang...bangga i...

lagu tu memang tak sivic...melody ok...tapi lirik...stress aku...

ktn to alor setar...huh...jauh tu...

ps...kueh bakar tu gila kuasa...hehehe...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hehehe. ye la, teacher. sang kueh tu dh la demam, tapi masih bersemangat blaskan komen2 org. hehehe

alor setar consider jauh la, sbb xleh jalan kaki. =)

Miss Sapera said...

ye hazerin..
kite same..
dr sekola menengah sampi skrg..
cinta jarak yg memang jauh..
lam setahun boleh dikira berapa kali ketemu..
tp tuh la..still sampi skrg..
Alhamdulillah..
hati mesti kuat..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

yep. safra. hati aku sgt kebal aku rasa. =)

p a a n. said...

1 more thing..

more phone bill

lolx

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

paan - yes! tapi skrg dh ade celcom plan 1+5. FREE!