Geng!

Sunday, July 19

BBQ Dinner Untuk Aku

Kembali lagi di minggu kedua.


Ya. Laptop buruk ini sudah kembali berfungsi, kawan-kawan. Bukan brader-technician-suka-senyum yang buatkan, tapi junior kacak-suka-sengih yang meng'format'kan benda lah ini, menjadi satu benda alah yang sangat menarik untuk aku.


14-15 Julai 2009


Pada paginya, ada seminar student PhD and Masters, bentangkan project paper diorang. Rumet aku pegi, aku bermalas-malasan di bilik. Tetiba ada sms masuk. "Beb, malam ni ada BBQ dinner untuk postgrad". Memang hari itu dan esoknya, full swing lagi makan ditanggung. Segan gila aku nak pegi, seminar bosan-bosan dah la tak join, alih-alih pegi BBQ dinner. Makanan banyak melimpah-limpah.


Em... untuk menghilangkan rasa tebal muka, sesampainya aku disana, aku nampak Abang Man (librarian) tengah bakar sate. Aku dekat-dekat ngan Abang Man ni (anak dia sebaya aku).

"Abang Man, meh saya bakarkan sate" -Aku

"Eh, tak payah. Ni sate saya. Fakulti tempah ngan saya" - Abg Man

"Alaa..Abg Man kena tolong saya ni" - Aku

"Tolong apa pulak?" - Abg Man

"Saya tak datang seminar pagi tadi. Segan ni. Meh le saya bakar sate tu" - Aku

"Oh..ok2. Nah kipas nye" - Abg Man.

"Abg Man gi makan dulu" - Aku


Sibuk la budak-budak ni nak bergambor dengan pembakar sate.
Aku dan rumet-ku memainkan peranan.
Rumet-ku baju putih.


Bakar sate cuma untuk cover kesilapan tak datang seminar.
Satu jam selepas membakar sate, ini lah yang terjadi kepada aku.
Dan mereka jugak.

Sorang student PhD
Sorang Masters by research
Dua by-course Facilities Management
Sorang by-course Real Estate (down-grade kan
diri sendiri)

Posing ini diajar oleh yang paling kanan.
Adik PSM kesayangan, Nisa. Tapi aku panggil Bong.

(Nudy, Kak Reen miss Nudy so much... Keja rajin-rajin ye,Dik)

Dah tak larat nak buat posing model yang disuruh Bong.
Perut sudah cukup kenyang.
Jadi muka pun jadik begitu.
Sekian.

(View belakang, UTM terchenta di waktu malam)



Esoknya.
Seminar itu aku attend jugak.
Sebenarnya menarik jugak.
Ilmu, Reen.
Hargailah...

InsyaAllah..

18 komen:

ZARA 札拉 said...

wewitt~

er..Yong ada datang?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zara.
Yong??? Sapa Yong??? hahahaha. ada2 je ko ni, dik

Firol said...

Makan.....

a.b geldofg said...

lama tk lari2 kt blog ni

_ToMaToMeI_ said...

Wah...
Sonoknya kamu-kamu...
Sangat sronok...
Kat Balai Cerap lagi tuh..
Rindu kamu2..Rindu UTM jugak...

Zaidon said...

Salam.. semoga sihat2 selalu, bestnya aktiviti :)

zonaku said...

lama x join or buat BBQ

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Firol.
Silakan..bismillah..



a.b geldofg
rindu ke?? lari2 jgn smpai jatuh ye, nak.. hahahaha



tomatomei.
rindu sangat2 sama kamu, budak tomato kecik!!!!!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zaidon.
alhamdulillah... sihat sejahtera disini.



zonaku.
jom!! ko jd tuan rumah lee... nak?

joegrimjow said...

bestnye klu disambut g2!!

John Iverson said...

Wah... makan lagi... bestnya... sbnrnya tga kebulur ni... huhuhu... tghari td baru makan slpas kebulur d gunung nuang haha... gamba ular akn dupdate dlm blog... sabar ye... update gunung nuang dulu... still nampak comel... good2.. hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

joegrimjow.
alaa...apa nak heran. forang buat bbq ni pon pkai duit registration ktorag gak. hahahaha.



john.
alahaiii.. x mo ikot la pnjat gunung next time, nnt sy mati x mkn plak. hehehehe. ular sy dah rindukan tuan dia... bile nk bagi??

ZARA 札拉 said...

Yong apa ntah nama mamat cina tu~

makwe dia amik masters gak kak~

a.b geldofg said...

hehehehehe

Jard The Great said...

waaa.. bestnye... makan sate freeeeeee...

apsal ko bermalasan neh???? ehehe

_ToMaToMeI_ said...

di mana ya moon reen...i can't see her..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zara.
tak kenal......hehe sorry cikgu



a.b geldofg.
hehehehe. suke ye men lompat2



Jard The Great.
bukan setakat sate jat. semua mknan aku sumbat dlm perut. aku mmg pemalas. sila maklum.



tomatomei.
moon tak ikot ini dinner. dia segan. hehehe. moon bkn mcm kak reen dia, ilaa...

fairuz said...

kau lupakan aku! hei, majlis makan² macam ni mana boleh lupakan aku...