Geng!

Monday, July 27

Buah Cempedak Di Dalam Pagar

Sekarang musim cempedak.

Sana.
Sini.
Cempedak.
Cempedak.


"Makcik, cempedak goreng ni singgit berapa?", aku bertanya, sopan ni.
"Singgit 5 bijik, dik", makcik menjawab.
Aku beli.


Esoknya, "Makcik, cempedak ni singgit berapa?", aku tanya, mau beli lagi.
"Singgit 4 bijik, dik",makcik jawab lagi, kali ni penuh bangga.
Aku tak jadi beli.


Petangnya.
Misi bermula


Dik Zara, ko tau ni kat mana?


Ya. Ya.
Kami ambush kebun UTM.



Mencari ini.
Cempedak di dalam pagar.
Tak payah amik galah, petik sahaja.
Macam petih daun teh kat kemeren hailen.
(Abaikan muka eksaited = cempedak free)


Jika getah cempedak melekat di lengan baju.
Maka, prinsip memetik daun teh tak boleh digunapakai.



.

.

.

.




Dua hari kemudian.

"Makcik, cempedak ni singgit berapa?"
"Singgit 4 bijik, dik"
"Takpe la makcik, saya goreng sendiri je la"


Hahahaha.
Aku gelak keji.

Aku makan sampai muak.
Sekian.

18 komen:

momentinlife said...

1st! wakaka

momentinlife said...

1st - masak pki rice cooker...
2nd- tupperware aiskrim walls..
3rd- mmg bdk asrama la ko.. haha

fairuz said...

apsal tak jemput aku acara makan² camnih? adoii...

Zaidon said...

boleh ke goreng dalam rice cooker? baru saya tahu..

momentinlife said...

C'Don, rice cooker, semua boleh masak..
kek coklat, spageti, pudding, nasik grg, bubur ayam.. ape lg eh?? heheh

* bdk2 duk asrama mmg kretif2.. =p (reen bkn ko yg aku maksudkan..haha)

Anonymous said...

salam...how r u my friend...ni nk tnye..cempedak goreng tu, cempedak byr ke?cempedak sorok dlm bonet? wakakaka... su&mas (^_^)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

membalas komen momentinlife @ wafa.. sekaligus nih..

1. ye..tahniah.. sila amik hadiah di kaunter no. 18 di sebelah kiri, ye cik.

2. hahaha. bukan asrama ok.. kolej. saya ulang..kolej kediaman pelajar.

3. ko mmg nak puji aku kreatif, kan?? kan?? baik ko ngaku la...wafa.. baik ngaku!!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fairuz@apai.
hahaaaaa...aku mo ajak, pai.. tp kalau aku ajak ko, nnt aku x puas mkn.. len kali haa, dik junior. hahaha



zaidon.
bolehh..mmg bolehh.. msak utk sahur dan bbuka pose smua dlm tu



mas&sue yang anonymous.
hahahahaha.. korang mmg memahami aku, kawan.. korang mmg best!! syyhhh...diam2 sudah la.. aku byar yuran, kan???

momentinlife said...

kenape mesti sebut psl sahur & bukak puasa?? kenapa tak tulis lunch & dinner je?

ko nk mewar2kan ko rajin puasa ke??

tak baik riak yang...

kikiki

(mcm kejam je komen aku ni..haha)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

la.......xde niat pun aku nk riak, yang.

mmg aku beli rice cooker itu utk kegunaan di BULAN pose dan utk sahur di BULAN pose..sbb bulan pose, bdak2 asrama mcm kitorg ni susah nk dpt mknan sahur..


mkn lunch dan dinner di bulan2 biasa ni, x de kuasa aku nk msak ehh...bek aku beli jek.

understood kah, cik wafa??

hehehe

tak baik woo berburuk sangka...

Anonymous said...

yuran ada kena mengene dengan buah cempedak ke?
kalo mcm tu rugi ar yuran yang kitaorg bayar tiga tahun lepas..
kalo tau, angkut satu lori..
kihkihkihkih...

mas & sue (-_-)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ala....sue, mas sayang...
ada kaitan la... korg x tgk sejarah UTM..pokok2 buah dtanam mmg utk student.. heheheheeeee..

momentinlife said...

aiseh! pjg lk ko jwb..

ku hanya bergurau senda la yang..

aku faham la.. huhu

maafkan la diriku klu dirimu terasa.. =)

John Iverson said...

Hahaha... Pernah goreng ayam, buat gulai kambing, masak lemak cili padi dan goreng fries dlm rice cooker... x la brape kagum... kan sister wafa? hahaha... gurau je...
Apapn, kamu still sangat comel dgn buah cempedak hahaha

Jard The Great said...

reen...reeenn......... kami ade pesta buah smlm... org FELDA dtg membawa satu lori penuh dgn buah..

yummmmmmmmmm!!!!!!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wafa..
tak terasa..no worries. aku bkn jenis yg suka sentap2 ni, yanggg..




john.
aduhaiii...nnt msak kan gulai kmbing utk sy yee.. em.. buah cempedak tu yg comel.. sila lihat btul2. hehe




jard.
warghhh.. free ke? rasuah ke?? hehee

Apit said...

hang mmg stail la..teruskan kestailan anda itu

momentinlife said...

yup john!
ku tak kagum sikit pun.. hahah

aku nk kamceng ngan john ah... huhu