Geng!

Friday, September 4

Big Mac Free. Nyummy!!

Tahun lepas punya cerita ni.


Aku ingat masa tu aku drive tru McD. Masa tu kat McD TC, Kuantan. Sapa orang Kuantan, tak penah lepak MekDi TC, tipu sangat la. Memang homey type la kan. Huhu. Ok sambung cerita.


Aku masa tu dengan abang dan mama aku kalau tak silap. Masa tu McD ada buat promotion beli set, dapat satu kupon. So, alkisah, aku tak tau McD buat promotion itu. Beli 1 set, dan satu bege extra untuk aku. So, dapat la 1 kupon. Atas kupon tu, tertulis ini:


"Two all beef patties special sauce lettuce cheese pickles onions in a sesame seed bun"


Cabarannya kena sebut ayat tu semua, dengan betul dalam masa 4 saat, dapat Big Mac free. Abang aku suruh aku, "Ko pegi la, Er. BI ko dpt 1, BI aku 2 je". Duhh..alasan. Mama aku pun suruh pegi. "Untung-untung dapat Big Mac free", mama kata. "Ok. Ok. Baiklah". Aku pun pergi masuk dalam itu McD. Pakai selekeh gila, standard la orang beli McD drive thru kan.


Dalam McD.


"Saya nak buat ni", kata aku sambil tunjuk kupon. "Em. Ok. Jap ye", balas brader McD sambil tengok aku atas bawah.

"What's your problem?", kata hati aku. Dalam hati je.


Brader McD tu pass-pass pulak kat kawan dia. Kawan dia pass kawan kawan dia. Agak lama jugak la aku tunggu kat situ. Pastu datang satu awek McD ni.


"Ye. Nak buat promotion tu ye", tanya awek itu. Cun. Rugi abang aku tak turun. Heh!


"Iye. Dah lama dah tunggu ni", aku cakap sambil berdebar-debar. Debar siot. Macam nak ambil final exam pun ada.


"Ok. Jap. Saya amik jam", awek tu senyum sambil tunduk ambik jam macam orang nak lumba lari tu kat bawah meja. "Ok, boleh start".


Aku pun sebut perkataan tu. Awek tu tekan kat sisi jam tu. 3.78 saat, bacaan jam tu menunjukkan. "Em. Buat sekali lagi", awek tu cakap, ala-ala tak percaya pulak. Takpe, mungkin dia ingat jam tu rosak. Aku tau la aku Melayu, pakai baju selekeh, seluar trek budak kampung, tapi jangan la treat aku macam tu kot. Cis. Da la lama tunggu. Dah buat sekali, kena ulang pulak.


Aku pun layankan. Sebut sekali lagi. Bacaan jam, kali kedua. 3,89. Lambat dari yang tadi, tapi masih under 4 saat. "Ok, this is your Big Mac". Aku sengih. Hahahaha. Dapat Big Mac free aku hari tu.


Walaupun aku tak suka McD, sepanjang promotion tu berjalan, mau 4 bijik Big Mac free aku dapat. Lepak dengan Baby G and Mom kat Sungai Petani, aku bantai dapat 2 bijik lagi free. "You are crazy Er" kata Baby G a.k.a Adelina Ibrahim, si budak demok, kuat makan nasik.




Layann..!!

"Two all beef patties special sauce lettuce cheese pickles onions in a sesame seed bun"
Cuba korang try in 4 seconds. =)

14 komen:

h4ni3 said...

heheh.. dia tak ikhlas nak bagi tu sebenarnya.. sbb tu dia suruh ulang 2x.. saje nak bagi mencabar la kononnya :D

{lumut} said...

bak la sebijik due weh..
hebat tuh ~~~

momentinlife said...

aku pn penah buat! sekali je la aku dpt.. sbb mmg sekali je aku buat.. huhu

tapi aku xsuka big mac.. suka spicy ciken mcdeluxe..huhu

wah sudah berjaya letak.. tahniah!~

momentinlife said...

bendera malaysia tuuuuuuu~~~~

bEEdLE d' bARd said...

peh mantap tu.. xpnh la plak try benda ni dulu..mcm berbelit je lidah nak sebut..

fairuz said...

kenapa kau beli satu set kat mekdi..tapi pastu kau beli lagi satu berger extra haa? isshhhh³...

ZARA 札拉 said...

hahahaha~

ngelat kak~

tak ajak aku~

mau nangis~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

h4ni3.
ntahnye. mmg tak ikhlas. see d leg la... hehehe


lumut.
dh lma dh hadam. hhehe



wafa.
heheheheee. aku pon x suka big Mac. tp klu dh free, jln jek.

hehee..iye bendera msia. hohohoho.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

beedle B'bard.
mmg agak berbelit jgak la..



apai.
ko ni, apai. ko bca la betul2 entri aku tu. dh tentu2 aku pegi drive tru ngn abg n mama aku. utk abg aku la set tu. aku mkn bege single je. haaa.. malu x? malu la tu.. bca x betul, sja nk provokasi aku.



Zara.
promotion tu last year je ade, dik zara. nnt akak sekeh kpala tokey McD suh dia buat thun ni yee.. hahaha

imHepPie said...

iskk..pesal aku sebut x buleh2 gak..nak gi asah lidah ar cenggini huhu

Firol said...

hoooo..kalu gua kena praktis dulu kat rumah tu

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

imHapPie
hahaha. sila cuba lagi.



Firol.
praktis make perfecto!

meo188 said...

nyum2...

StingRay said...

aku dapat buat 3.26 seken. =p





kena praktis selalu....jgn sampai masa nak angkat takbir solat,terus pegi niat ayat ni sudah....

malaikat buleh bagi markah kosong nanti..