Geng!

Tuesday, September 22

Stail Raya Budak Hingusan.

Tengah potong kek pisang, aku dengar budak bagi salam.
Tapi kat rumah depan.
"Eh, tak lalu sini pun dak-dak ni", aku wonder jugak.


"Assalamualaikum. Kami nak raya"'

Dua tiga kali jugak la budak-budak tu bagi salam. Tuan rumah depan bukak pintu. Budak-budak tu tak masuk pun. Lepak atas tangga. Tuan rumah depan suruh masuk, makan kuih.


"Taknak makan. Nak duit raya je"



Kurang asam punya budak.
Masa aku kecik-kecik dulu, aku takde buat kerja kurang ajar macam tu.




Aku usha budak-budak tu. Aik..macam kenal.

Oooo....budak-budak ni la yang kena halau dengan abang aku tahun lepas.
Sebab buat benda yang sama kat umah Aki aku.




Patut la tak berani bagi salam kat rumah ni.

14 komen:

joegrimjow said...

buat la pekara yg sama
hehe

joegrimjow said...

slamat beraya ya

Framestone said...

nampak sangt umah dah di black list kan he...23x

www.broframestone.com

{lumut} said...

ala lg sng x payah kau basuh cawan.aku tau ko mls kan nak basuh..=p

momentinlife said...

uh! aku mmg tak suka budak2..

ULTRAMAN said...

kalo ada yg datang budak2 mcm 2, aku bagi angpau ada nota dalam tu tulis(harap maaf, permintaan duit raya anda tidak dilayan)

Firol said...

hooo...budak tu dah target rupenye

meo188 said...

smack down je bebudak2 tue

fairuz said...

tu baru kene dengan abang kau. kalau kene dengan kau, aku rasa memang tak lalu dah kawasan rumah kau tu..hahaha

Apit said...

apala..bdk2 braya mmg camtu..yg abg hg p halau pasepa..hg ni x pnah duk kampung ni..mmg hg ni raya bdk hingusan tui..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

joegrimjow.
dah besor panjang, malu aihh nk buat mcm tu. hahaha. slmat braya


Framestone.
blacklist pun xpe..buat perabih kuih je. hahaha



lumut.
alamak. kantoi plak.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wafa.
tapi ko suka aku, kan?? kan??



ultraman.
sampul angpau pun aku xnak bagi kat bebudak camtu



Firol.
memang pun

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

meo188.
hahahaha. boleh mehhh? anak org tu



apai.
ko slalu la kantoikan aku, apai. adehhh.. hahahaha



Apit.
yang ko emosi tak tentu psal ni pesal plak? aku ni org kampung....org kampung slalunye beradat. beradat ke bebudak mcmtu?? mak bapak x ajar hormat org tua?

Anonymous said...

i enjoyed reading ur blog love mom