Geng!

Monday, January 18

Garang Sangat Ke Muka Aku?

Siapa nak jawab persoalan di atas?
Incik Apai mungkin.
Encik tunang mungkin.
Sahabat-sahabat lain, sila.

Haih.


Ditegur Incik Apai

"Apesal aku nengok muka ko sekarang macam dah lain, Reen"
"Lain macamana plak? Makin berseri-seri ke? Hahaha"

"Tak. Lain. Dulu kalau jumpa, mesti buat muka garang, masam. Sekarang ni, still muka garang, tapi lain sikit."
Aku takde niat buat muka garang. Okeh.

Itu hari, bila aku ke Kampung Melayu Majidee dengan member-member seperjuangan, ditegur begini

"Jemput duduk, Puan. Tak bertugas hari ini, Puan?"

Pada masa tu, aku pikir mungkin muka aku suda beransur tua sehingga aku digelar Puan oleh mamat yang umurnya separa veteren itu. Aku diamkan aja lah. Dalam hati, takkan baru bertunang nampak macam dah kahwin? Haihhh..

Sehingga semalam, ketika di pasar malam. Berpakaian seperti aku lah, t-shirt, seluar track. Aku memang pelik kenapa ada orang bersusah-payah mekap semata-mata nak pergi pasar malam.

"Air kelapa satu, kak. Bungkus ikat ye"

Kakak niaga air itu cepat-cepat suruh anaknya bungkus-ikatkan air kelapa untuk aku.
"Cepat, akak tu nak air kelapa"

Aku senyum.
Bagus, customer first.

Usai membayar dan air kelapa bertukar tangan
"Tak bertugas hari ni?"

Aku pandang pelik.
"Study lagi"

Kakak tu balas
"Bukan kerja polis?"

MasyaAllah.

Patut lah tak de sapa nak ngorat saya!
Hehehehehe














Muka sikit punya sweet ni dia kata polis?

Aku : Tengah

Update : Ini dia incik Apai berkata-kata dengan jujur.

21 komen:

Jard The Great said...

muka poyo ade la.. ahahaha

~0~ said...

aku pun larik jumpe ko kot

Masy said...

betoi ka muka pulis? meh nk tengok sat.

fairuz said...

muka kau memang garang. kalau kau jadi lecturer, sama ada kelas penuh sebab sumer student takut, atau kelas banyak kosong, sebab kau garang..haha...

tapi kan, muka kau kebelakangan ni memang garang yang berseri²..hahaha

tapi watak polis tak sesuai untuk kau...makcik RELA lebih sesuai..hehe...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

jard.
ko tau poyo tu maksud dia pe jat??


~0~
mesti tak..mesti x lari. aku akan pastikan. ngeh ngeh


kak masy.
belom lagi pkai baju biru..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

apai.
standard aku lebih kot drpd polis, apatah lgi makcik rela. tapi takpe..tanpa polis dan makcik rela, keamanan mampu jadi kucar kacir jugak.

ko tak baikkkk...aku akan pastikan student aku x takot pda aku. huahuahua

nursarah said...

polis pun ok what..haha

Framestone said...

ops... bro xcakp ape2 tau

akak polis dah skrg ek.. lepas habis try la masuk polis.. mne tahu kot2 rezeki kat sane ke

jumpe org sane.. sennag nk up pangkat n gaji...

BroFramestone Blog

Pekerja Kontrak said...

sweet...???

aku bantah....

suraya said...

haha... nasib baik muka polis kalau muka macam nenek kebayan sape nak jawab

-aTie- said...

hehe dorg melawak je kot...
kalo atie org duk ckp muke cikgu...xsukaaa

Khaizarien Blog @ atie

farra8979 said...

uik, pic yg tgh tu ke?? cam x garang jek.. sweet pe..

citahrudin said...

gilak punya garang...hahahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

nursarah.
polis x ok. x ok. x ok..


bro framestone.
hai, bro. lma x nmpak. hehehe. nk try lagu mna bro, berat bdan blebihan niiii. =) hik hik


pekerja kontrak @ masri.
aku tau ko malu nk ngaku.....hahahahahah

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

suraya.
nenek kebayan melampau sgt kot, suraya. hahahaha. kdg2 oergai leh jdi nenek kebayan gak ni


-aTie-
cikgu tak pe!! cikgu i loike~~


farra8979.
yes!! yes!!! akhirnya. hahahaha


citahrudin
ko lgi garang, citah

+h.a.z.e.r.i.n+ said...
This comment has been removed by the author.
Firol said...

stok kaki pukul hehhee

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh xpe muka garang jnji hati baik n ikhlas

Anonymous said...

Hello everyone!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For quite a long time, I make money with the help of these programs.
I'm with no money problems now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my blog to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

farwalis said...

boleh jadi rakan cop ni :)

fndrocka said...

ni kalau kau lalu depan kedai dvd..confirm kedai tu tutup awal