Geng!

Sunday, June 13

(Gambar) : Biar Saya Jaga Dia

Musim kenduri kahwin. Dua minggu lepas, jiran sebelah rumah kendarat. Pehh--penat tak boleh nak cakap macamana. Mana aku lah jadi pengapit, aku lah sental periuk. Waktu rehat, aku curi-curi main dengan anak kecik orang.


















Ni budak botak ni. Aku cubit kang, nak!!?

Al-kisah. Elok budak botak ni ek ek lapar, aku mintak pada mak dia botol susu. Baru je aku nak suakan botol susu kat mulut dia, datang sorang pretty girl. Cakap macam ni, "Aunty, biar saya jaga dia". Ok, baby ni bukan adik dia pon. Aku pun ketepi sikit. Observe daripada tepi.













Mula-mula dibelai-belai dulu si kecik tu (Budak botak, awak buat muka gatal eh!!)














Lepas tu, disuakan susu ( sambil budak botak buat muka bangga, "Aunty gemok, tengok-ada-awek-cun-suapkan-susu-saya". Ciss!)














Punya lah sabar tunggu si botak ni habiskan susu (sambil botak berkata, "Eh aunty ni ada lagi kat sini?")














Dah tu, ditepuk-tepuknya si kecik tu. Tengok!! Mata si botak dah layu!! :D

Bila dah habis susu dalam botal, diangkatnya si kecik tu sekejap-sekejap. Lepas tu di tepuk-tepuk belakang badan baby tu. Dah diletak balik atas bantal, dia cakap pada aku, "Ok, aunty dah boleh main semula dengan baby ni.". Dia pun keluar, pergi main dengan kawan-kawan yang lain.



Alahaii. Bagusnya didikan mak ayah dia, kan?

4 komen:

aim-a said...

hehehe.siap pakai inai tu.prektis utk masa depan kot :D

Pekerja Kontrak said...

huiyo.... mmg cukup asuhan anak itu....

farwalis said...

heheh. lovely lace pun kalah

Masy said...

tu diaaa... penyayang giler, ade bakat jadi nanny :) ehehe