Geng!

Saturday, May 22

MANA NAK DAPAT? (Khas Untuk Abang Terbaik Di Dunia)

Aku ingat lagi, waktu tu aku gaduh dengan boyfren (incik tunang sekarang). Jarang-jarang gaduh, sekali gaduh haaa hambek kau sampai meletup. Masa tu aku ingat lagi aku lari keluar dari kolej, pukul 9 lebih - malam. Mana nak pergi, aku dah la tak biasa keluar malam tak berteman. Aku angkat phone, aku call abang aku;

"Kau kat mana?"
"KJ la. Kenapa?"

"Nak lepak dengan kau"
"Apesal tetiba ni?"

"Boleh ke tak? Tak boleh aku cari tempat lain"- bajet berani.
"Ha, datang la sekarang, gila. Dah pukul berapa dah ni. Aku tunggu LRT KJ"

Aku naik teksi, beli tiket Putra, terus stesen Kelana Jaya. Abang aku jemput naik kereta member dia, tak tanya banyak, terus bawak aku pergi rumah sewa. Sampai sana, aku lepak luar rumah, atas buaian - banyak gila nyamuk. Member-member dia (aku dah kenal) lalu lalang, senyum je. Lepas tu, walaupun aku tau dia tak berduit sangat, dia bawak aku makan kat kedai mamak area situ dengan kawan-kawan dia. Dia biarkan aje aku layan diri sorang-sorang, dia rancak borak dengan member-member dia. Dem! Padahal hari-hari jumpa, masih nak borak ke? Tak tau ke aku nak ngadu ni.

Nak dekat pukul 1 gitu, baru la dia tanya sepatah, "Kau kenapa?"

Bla! Bla! Bla! Pung pang pung pang aku cerita, boleh dia jawab, "Kau tu yang emosi sangat. Dah - amik phone ni, kol dia suruh ambik kau kat sini". Disebabkan beberapa masalah teknikal, aku tak dapat dijemput. Gila, nak jemput naik apa malam-malam, kan. End-up, aku lepak dengan abang aku sampai pukul 5.30 pagi - padahal esok pagi pukul 9 dia ada test.

(Aku tak tau la dia boleh jawab test ke tidak)

Itu : antara siri cerita yang membuktikan betapa abang aku care dengan aku walaupun diri sendiri pun tunggang langgang.

Kepada : Hairul Izwan a.k.a Turtle

Walaupun kau:
  1. selalu buat perangai luar jangkaan
  2. selalu hilang dari rumah sampai mama cari tak jumpa, lepas tu mama call aku - kau kat Kuantan, aku kat JB kenapa mama cari aku pun aku tak tau
  3. muka toya, meroyan, gila-gila, suara tak sedap tapi over-confident nyanyi lagu Anuar Zain atau Hazami tak bley blah
  4. susah gila nak kejut bangun tidor - lain kali tak payah nak pesan "Tolong kejut aku bangun, esok aku kerja"
  5. selalu sepahkan rumah yang telah dikemas, minum air sampai bergelas-gelas depan TV tapi tak pungut
  6. hilangkan kunci rumah, lepas tu panjat pagar macam pencuri sebab balik lambat
  7. selalu pau duit mama, kadang-kadang duit aku
  8. sengal - tak sedar diri dah tua.
  9. senget
  10. perasan kacak
Tapi aku tau, kau :
  1. best
  2. cool
  3. penyabar
  4. pak lawak
  5. baik hati
  6. akan jaga family kita
  7. akan defend family kita
  8. akan happy kalau kitorang happy
  9. akan ada bila kitaorang perlu
  10. akan sama sedih bila kitorang sedih
Dan yang paling penting sebab aku tau;

KAU, SATU-SATUNYA ABANG AKU
DUNIA AKHIRAT

Aku sayang kau, gila.

Happy 26th birthday, big brother.

15 komen:

citahrudin said...

ko patut mau ltk gambo yg lagi nmpk muka dia...

weh,,aku ada request nih, buleh ko buat mcm gini masa epibezday aku nnt?

buleh lah aku tacing2 nnt

fairuz said...

aku teringat lagi masa kau konvo. situasi di booth abang ijan. nak amek gambar family.

ada makcik mana ntah aku tak ingat sapa, cakap kau ni macam akak kepada abang kau. aku nak gelak kuat² dah masa tu.

makcik tu selamba je teka camtu..haha..sebab kau lagi besar daripada abang kau, secara fizikalnya.

aku lupa sapa makcik tu. kau ingat tak?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

citah : aku coba kau coba

apai : aku rasa makcik tu yang jual kain tepi jalan besar kat larkin perdana tu tak?

LORD ZARA 札拉 said...

walalala~

baiknya abang kamu~

nak gak abang~

huhuhu~

QayQay said...

happy birthday turtle!!korang memang best!

farwalis said...

aaaaa tapi serius kak, suara saya

sedap

macam

si Anuar tu

fairuz said...

entah la. aku betul tak ingat. tapi situasi tu memang kelakar la.

err..LORD ZARA, biar saya jadi abang kamu, nak? hehe

KeJoRa said...

perghhh.....best gilak ada abg cam nih..

zonaku said...

itulah abang................

kalau kakak lain sikit la.......

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

LORD ZARA:
hehehe. my bro the best!! uik... amik la abg tipu2. hehehe


QayQay
tenkiu dear!!


chaki
nanti kita test. kalau tak sedap, siap kau

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

apai
tak dibenarkan menjual diri disni


kejora
kannn kannnn?


zonaku
yeahhh. betul2. kakak2 ni tegas memanjang

fararusdi said...

OMG entri nie sweet and comel gilaaa! seriously! happy belated birthday to abang akak yep :P

and, kakak, ure such a drama queen! hehehe! gaduh sampai lari from kolej!

Masy said...

muda lg abang hang ni hohoho tp bolehlah, akak anggap mcm abg sendiri (?) akak plk perasan muda hahahhaahahhaha

epy blated bday i ges. :)

aim-a said...

aku pun nak mcm ni..touching laa ucapan ko..hehehe..sporting arr abang ko :D

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.