Geng!

Monday, December 20

Awak Cari Suami Saya Ke?

Salam. Aku mau bertanya. Korang pernah salah nombor? Nak dial orang lain, dapat orang lain? Aku jarang-jarang. Selalunya, salah send mesej je. Main tekan mana yang sempat. Busy lah katakan. Tapi biasanya aku akan tersalah hantar pada orang yang aku kenal jugak. So, takde lah haru sangat.

Al-kisah.

Minggu lepas, aku plan ke Melaka dengan family. Aku dari Johor, dan famili dari Kuantan. Memandangkan aku ni naik bas dari Johor, aku rancang nak mintak tolong seorang kawan lelaki yang tinggal di Melaka, untuk ambil aku di stesen bas, dan hantar ke hotel. Puas jugak aku mencari nombor telefon member aku ni, tak jumpa pulak dalam phonebook. Dalam ingat-ingat lupa, aku pon main tibai je dial nombor yang ala-ala nak dekat dengan nombor dia.

Harap-harap betul.

Ringing tone "Kebahagiaan dalam perpisahan" : layan.

"Hello", suara seorang bersuara gadis-gadis angkat telefon. Aku pun assume yang aku salah nombor sebab yang nak aku cari seorang kawan lelaki, so aku pun dengan segera menjawab "Alamak, maaf ye saya salah nombor". Aku letak ganggang dan aku mengambil jalan selamat dengan memintak nombor telefon kawan lelaki tadi, pada seorang lagi kawan.

Dalam pada aku nak send mesej pada member aku, satu mesej masuk.

0126416**6 : nombor yang aku salah dial tadi
Boleh percaya ke? Tiba-tiba je salah nombor. Awak cari siapa? Ke awak sebenarnya nak cari suami saya?

Hahaha!! Biar betul minah ni.
Aku tekan butang reply:
Takde. Saya cari kawan saya nama Sharil. Suami awak nama Sharil ke? *tekan butang send*

0126416**6 balas :
Suami saya tu memang selalu tukar-tukar nama bila nak kenal dengan pompuan. Biasalah...

Eh. Eh. Ini boleh membawa kepada pergaduhan ni. Ligat je kepala hotak aku mencari jawapan yang sesuai, yang tepat, dan berhemah, lalu aku pun balas :
Suami awak mungkin lah. Suami saya tak.

Haaa..berhemah kan jawapan aku? Berhemah sangat sampai minah tu tak berani nak balas balik. Takut sangat laki dia kena kebas. Syak yang bukan-bukan je. Adoi! Aku ambik betul-betul kang, nak?

Tak pasal-pasal aku emo.

2 komen:

zonaku said...

ko ngorat jer laki dia.....

fairuz said...

jarang-jarang watak Sharil @ Kassim ni muncul dalam blog kau..kahkahkah..

tapi pelik gak, camne kau takde nombor kassim..? haha..