Geng!

Thursday, July 21

Macam lah Kau Bagus Sangat!!!

Dia ni kerja satu ofis.
Aku exec, dia clerk.
Mana ada beza.
Sebab kita sama-sama manusia.
Manusia perlu tolong-menolong.

Aku mintak tolong dia.
Tolong buat title search.
Kalau tak urgent, aku takkan suruh.
Bank dah kejar.
Macam siot.

Aku cakap, tolong buatkan search.
Dia merungut.
Kata dia, ye lah, dia ni kuli je, suruh pergi sana sini.
Aku cakap, aku pun kuli, ni bukan company mak aku.
Kalau company mak aku pon, bukannya mak aku bagi duit free.
Kena kerja.
Kita sama-sama makan gaji.
Dulu masa dia cuti lama, aku buat kerja dia, ke hulur ke hilir, aku tak kata apa.
Berkira sangat nampaknya.

Dia bengang.
Terpaksa buat jugak.
Sebab aku guna alasan, ni bos yang nak..
Taraf exec macam aku ni, mana boleh mintak-mintak.

Tadi, aku mintak tolong lagi.
Tolong aku baca pelan.
Sebab aku ni kalau baca pelan memang bengap, tak macam dia.
Tapi ni kerja dia jugak.
Tapi dia cakap, takkan itu pon nak mintak tolong dia.
Siap mengeluh.

Time orang lain bonus empat bulan, kau cuma dua, kau marah.
Time increment orang lain tinggi, kau tak berubah, kau marah.
Padahal kau buat kerja macam taik.

Dem yu!
Terus aku bengang.
Hilang respect.

2 komen:

Ateeka Amer said...

ayat cliche: sabar.

tak sabar, tendang keluar.

Anonymous said...

[url=http://www.bestplacegrotabatwel1975.xpg.com.br/kakuu-summu-mozhno-vzyat-v-kredit-v-20-let.html][img]http://beautifulcredit.ru/bc.png[/img][/url]



http://www.bestplacegrotabatwel1975.xpg.com.br/gde-vzyat-kredit-21-god-100tysyach.html может кто то наложить арест на машину взятую в кредит? справка о доходах свободная форма для взятия кредита образец райфай в каком банке лучше взять кредит на машину 250 000 наличными без поручителей в пензе [url=http://bestplaceydj2207.binhoster.com/v-kakom-banke-kazahstana-vzyat-kredit-na-obuchenie.html]в каком банке казахстана взять кредит на обучение[/url] http://www.bestplacevanquepated1978.xpg.com.br/oblagaetsya-nalogami-denezhnyy-kredit-vzyatyy-po-kreditnoy-karte-bezprocentov.html как помогают взять кредит в каком банке можно взять кредит если являешся ип где выгоднее взять кредит в новосибирске [url=http://www.bestplacestargadullkumb1983.xpg.com.br/kupit-reno-ili-vzyat-kredit-mashinu-v-avtosalone.html]купить рено или взять кредит машину в автосалоне[/url] http://bestplacezzq9832.net16.net/syn-vzyal-kredit-bank-otnyat-kvartiru.html может ли кто-то взять кредит на меня зная мои паспортные данные? организация взяла кредит но под залог имущества расплатиться не смогла, залоговое имущество забрали какие при этом делаются бух. проводки под какой процент можно взять льготный кредит на строительство [url=http://www.bestplacevanquepated1978.xpg.com.br/v-kakom-banke-vzyat-kredit-na-kia-rio-2012.html]в каком банке взять кредит на киа рио 2012[/url] http://bestplacewmy2176.nazuka.net/gde-vzyat-kredit-v-kazani-s-plohoy-kreditnoy-istoriey.html где взять кредит при зарплате в 15 т.р. как взять кредитную карту приват банка как взять кредит пенсионеру сбербанке [url=http://www.bestplacestargadullkumb1983.xpg.com.br/v-kakom-banke-bez-zaloge-mozhno-vzyat-kredit-300000tenge-v-almaty.html]в каком банке без залоге можно взять кредит 300000тенге в алматы[/url]
mamoleptino321 [url=http://www.forumvwbus.de/post.php?1%20] где в г.омске взять кредит без справок,без похода в банк,без поручителей за короткий срок[/url]
http://bestplaceyru6184.myfreehosting.ru/kto-pomozhet-vzyat-kredit-s-isporchennoy-kreditnoy-istoriey.html [url=http://bestplacewmy2176.nazuka.net/poslal-kopiu-pasporta-i-vzyali-kredit.html]послал копию паспорта и взяли кредит[/url] 20лет где взять кредит?

http://www.liveinternet.ru/users/scoutcondepol1981sh17k/post264932153/
http://www.liveinternet.ru/users/fodamisubs1974q3zv/post265102215/
http://www.liveinternet.ru/users/enerpadvo1970accq2/post265119448/
http://www.liveinternet.ru/users/blanodgoabubb1975he0s/post264896667/
http://www.liveinternet.ru/users/fultuwurla197311z5v/post265125523/

[url=http://www.liveinternet.ru/users/builynephre1974z4wo9/post265120014/]где взять кредит на бизнес[/url] [url=http://www.liveinternet.ru/users/cusajudgmatch1982h54x/post265113033/]могут ли на форекс взломать аккаунт и взять кредит[/url]
[url=http://www.liveinternet.ru/users/stabamrhythen1979fw3l/post265105516/]как взять кредит на приобретение скота под залог[/url]