Geng!

Thursday, March 26

BESTNYA BILA ADA CINTA


maaflah, kawan.
aku terpaksa jugak buat entri ini.
walaupun kau-kau ada yang tak suka
aku janji lain kali tak ada entri macam ni.
setahun sekali saja.

Walaupun : dari dulu aku gemuk dan sekarang tambah gemuk
Dia : tetap sayang aku

Walaupun : aku kasar tak agak-agak
Dia : tetap sayang aku

Walaupun : aku suka bebel-bebel (biasalah pompuan)
Dia : tetap sayang aku

Walaupun : aku suka pau suh dia belanja makan padahal dia jauh
Dia : tetap sayang aku (dan bank-in $ nya sekali)

Walaupun : aku bengong suka buat sakit hati orang lain
Dia : tetap sayang aku

Walaupun : aku suka protes tanda tak puas hati
Dia : tetap sayang aku
.
.
.
dan aku?.
.
.

Walaupun : dia kurus 20kg dari aku (padahal aku yg gemuk)
Aku : tetap sayang dia

Walaupun : dia suka tangguh keja penting yang aku suh dia buat (degil)
Aku : tetap sayang dia

Walaupun : dia super pendiam dan hanya cakap beberapa patah (padahal guna celcom plan 1+5 yg free tu)
Aku : tetap sayang dia

Walaupun : dia jauh dari aku
Aku : tetap sayang dia

Walaupun : dia hanya ada keta second-hand stok orang tua pakai (beli cash 13ribu plak tu)
Aku : tetap sayang dia (dalam hati : boleh laaa...)


We compliment each other very well.
Sikap kami yang kontra ni la yang jadikan kami serashi bershama (damn u, ajai).
Oh, itulah magisnya cinta. cehhh.. sudah-sudah la tu.

26 Mac 2004 - 26 Mac 2009
Happy Anniversary, sayang
Tahun kelima untuk kami.
Boleh bangga untuk cinta jarak jauh, kan?

"Aku hanya inginkan kau setia
Kerana hanya setia mencipta bahagiaku"
(bagi can la sket)


pstt : orang kata, cinta mampu menutup kekurangan insan
aku plak kata : sorry skit, ye. bukan macam tu. cuma yang kurang boleh dperbaiki dengan adanya cinta.


aku sangat takut bila dengar orang cakap, selalunya bercinta lama-lama tak kekal. baiklah, encik. saya akan buktikan. haha. doakanlah yang terbaik buat kami. dah dekat dah bau nasik minyak ni (tipu)

oh, lagi satu. berkat pesanan teacher patung cendana, aku bersemangat siapkan artikel. dah siap pon.. lalalalala!~~

20 komen:

John Iverson said...

Aik? kita ni mcm pakat plak nk post benda yg sama.... hahaha... jemput ke my blog plak sis... a little piece of heaven...

by the way.... ur post is soooooooo sweet

wana said...

Fuhh..

Gua x sempat babe nak wat cenggini.. haih..

Aku rasa n3 ko kali ni betul2 wat aku nak carik bf copek2.. hehe..

Dato Paduka Masri said...

hati2.....

a.b geldofg said...

bcinta meman bst...dunia kitay g punya...org lain myewa

aloy_paradoks said...

re ; klip tu mmg kelakar.. penyertaan tu ada la gak dalam 7 org bace sajak, 5 org buat umplugged..

Dato Paduka Masri said...

jarak jauh sangat sengsara...


hahahahahahahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dato paduka yg berhari lahir hari ni.

hoh. mmg la, pd sesetengah org.
tapi tidak pada aku. kau sengaja je cuakkan aku.

seb baik hari ni birthday kau.
aku bagi can la kau takutkan aku.

ceh. mentang-mentang la 'nya' kau dekat.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

john. - sama? wahh..kita boleh la berganding wat entry yg jiwang. hehe.

wana. - sempat je aku cilok masa, kau pulak tggu apa. ngorat la azlan cepat2. hehe

a.b geldofg. - thanks for dropping by, wahai pemilik blog popular. hehe

patungcendana said...

semoga berkekalan...eh...aku kenal ke bf kau ni...budak smart ke...aku memang penyibuk kan?

nanti, aku try tanya2 untuk masters tu, sebab k=sini memang ada fakulti pengurusan teknologi...meantime, kau cuba2 masuk website...:-)...jom la datang sini...sure best...

fairuzmokti said...

dengan entri jiwang begini kau dah tak nampak ganas. hahaha...

tapi aku setuju satu perkara, kau memang dah bertambah gemuk..hahaha..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

teacher patung.

oh tidak, teacher. during my SMART years, sy sgt tak laku. plus, sy budak kadet remaja. yg selalu laku adalah pengakap. emmm..dan pandu puteri. =)

jumpa di UTM. cinta universiti

thanks teacher. nnt klu rezki d sana, leh la bwk g sg lembing, kan? kan?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

apai. kau mmg jeles ngn aku sbb aku tolak cinta kau, kan? kan? mengaku cepaattt!!!

i n - c h a n said...

wah, happy anniversary!
moga bertambah manis gula gula ya.
hehe :P

patungcendana said...

kalau balik kuantan...beritahu la aku...kita gi sg lembing ok...:-)

have a nice weekend

fairuzmokti said...

cet...mursyid sorang je cintakan kau..aku tak cintakan kau pun...hahaha..entah² kau yang cintakan aku dulu agaknya..hahaha

patungcendana said...

hehehe...model baju kurung...:-)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

in-chan - baiklah! thanks ye

teacher - wahhhhh..!!~~ teruja mau balik

apai - ye la.. aku mengaku hakikatnya aku tolak cinta ko

Elsa Soraya Othman said...

kaaaaaaaaaak :) tahniah taniah. sudah lama bercinta, memang sudah jelas tanda tanda nasik minyak. uhuk uhuk. ;P

_ToMaToMeI_ said...

Aa betul tu soraya...dah terbau-bau dah nasi minyak tu...Hehehe...

Reen...Gud Luck 4 ur Presentation...
Tarikh Perbicaraan : 2 April 2009 (Lepas April Fool)
Hari Perbicaraan : Khamis
Peguam bela dan peguam cara : Reen Pilih Sendiri...
Hakim: En Shahabudin
Pemerhati: Kami2 Plajar 4 Sgp

_Semoga Kejayaan MilikMu Kawan_

kueh bakar said...

chenta la lama-lama...
selamat berjaya...
jagan ko pecahkan rekod 9 tahun teacher ko sudahlah..
eekekee