Geng!

Thursday, April 16

Beli Motor Baru.

Dia : KAX 1343 dah jual.
Aku : Hah? Laa.. Napa jual pulak dah? Tak sayang ke?
Dia : Motor tu utk org muda je. Sekarang ni *****(dia) dah tak merempit dah. Jual jek la motor tu. (nama panggilan terpaksa dirahsiakan. nanti WANA muntah)
Aku : Dah byk dah duit abih kat moto tu, tak sayang ke?
Dia : Takpe. Nanti beli la moto baru. Motor orang tua sikit.
Aku : Dapat berapa jual moto tu?
Dia : RM2,500
Aku : Hoh!~~berbaloi ke? Duk tukar mcm-mcm dah.
Dia : Bolehlaa...daripada dok tersadai jek tak pakai moto tu. Maintenance tinggi.
Aku : Alaa..sapa yang beli?
Dia : Kawan-kawan jugak.
Aku : Tak sayang ke moto tu? (tu je ayat aku ulang)
Dia : Tak pe laaa. Bukan boleh naik pun moto tu. Tayar motor tu *****(dia) buh yang nipis. (perli aku la tuh. cett).
Aku : Ye la. ye la.. tau la *****(aku) berat. cet!!!
Dia : Laaa.. tak cakap apa pon~~~~~
Aku : Hohoho. mcm tak tau. Hahahahaha. Nak beli moto apa nanti?
Dia : Modenas. GT128.
Aku : Tak penah dgr pon.
Dia : Internet duk ada, kan? Tgk la kat tenet tu, *****.
Aku : Baikkkkkkk...
Dia : Motor baru leh bawak pi bendang.
Aku : Hah??!!~~


Bersungguh ni, aku pegi cari kat laman sesawang.
Ada rupa motor untuk orang tua ke??
Adoi la..


Motor lama adalah Yamaha 125Z.

Soalan:
Warna mana cantik?
Aku rasa warna biru.
Hahaha. Takde dalam senarai.
Sebab motor lama warna biru.
Smart woo biru!~~


Eh jap.
Ke dia nak bagi motor tu sbg hadiah untuk birthday aku?
APA??!!
Hahaha. Perasan.
19 April ni birthday aku.
Sekian.

Psttt. Mak aku dah tahu kewujudan blog aku neh.
Semalam dia baca entri untuk dia tu.
Dia sedih la pulok!~~~

Hadiah yang aku bagi tu, tak sempat posmen hantar ke rumah,
mama aku pergi claim sendirik kat Post Office.
Aku dah cakap.
Mama aku memang sempoi.

29 komen:

wana said...

Ha.. tau pun aku x suka2..Bagus2...

Mak oii mak ko aii.. rakus nak adiah ekk..

aloy_paradoks said...

gua nak jadi anak mama lu jugak?

fairuzmokti said...

kaler yang putih tu cun aku rasa...

aloy_paradoks said...

takkan nak kene jadi menantu baru leh jadi anak mama lu,, byk car lg kot.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wana.
mama aku mmg gtu. dia keja, xde sapa nk tggu adiah tu kat umah. kang melepas pulak. haishhh

aloy.
boleh2. isi borang.

fairuzmokti.
apa pnya taste la kamu ni, apai. hoh!~~ tak shantek pon. aku nak itam

aloy lagi.
ade cara. sila baca blog kamu.

aloy_paradoks said...

waa,,blh lak lu yg iktiraf ye.... dah dapat mandat kot...

joegrimjow said...

kene beli moto ber cc beso lak nanti
baru puas

aloy_paradoks said...

lu punye mama umur berape? itupun kalau lu boleh gitau la....

opss lagi satu... gua dlm gambar mmg smart... tapi dlm gambar je la, sbb gambar tu yang smart...heheheh

aloy_paradoks said...

takpe,,mmg kadang kdang kite lupe,, yang kite sebenarnya gila kuasa,,, ataupun terlupa mmg kita berkuasa..

aloy_paradoks said...

ye la,,,gua ingat sampai perkara ke 20 tu dah habis... ni problem intenet lambat la tadi ni kot...ok tau dah...

aloy_paradoks said...

Aku hanya mampu bagi mama ini.
Untuk mama alaskan syurga aku

'gua rasa mcm nak nangis lak bila bace ayat lu tu'

aloy_paradoks said...

gua yang takde ape ape pun rasa nak feel,,inikan pulak die mmg mama lu..

azuan said...

aku sokong fairuzmokti...
color putih tue cun...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aloy.
aku mmg akan iktiraf anak2 angkat mama aku

joegrimjow.
mahal2. tak mampu!~~ lalala

aloy.
44. muda lagik,kan?

eh... mustahil la gambar yg smart. org dalam gmbar tu yg smart. ehek!~~(bodek).
nangis la.. kau jgn jadik mcm dato' paduka masri, xnak nangis. hilang macho konon! cett!~~ hahahahahahahaha. tapi tak nangis kan? rasa nk nangis je,kan?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

azuan.
sebab dh 2 org cakap putih, aku trus bgtau dia beli putih. tapi dia nk silver. huhu. tak berhasil!~~

fairuzmokti said...

kau tengok!! ade je yang bersetuju dengan aku...hahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fairusmokti.
hoh!~~kenapa takde yg stuju ngan aku?? putih cepat kotor leee... hoho

aloy_paradoks said...

study mmg bosan,,ttp jom pegi karaoke..

John Iverson said...

Semoga berbahagia dengan si 'dia'

aloy_paradoks said...

ye rasa je....
kadang2 bosan hobi gua nangis.. tengok Raja Lawak Astro nangis.. tengok buletin utama nangis.. tengok orang nangis gua gelak.. gua tak perlu menjaga macho..sbb macho datang bila kita nangis.. tak caye tanye die..
die tu sape? ntah!

Dato Paduka Masri said...

woi beli kete la...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aloy.
jom. kau belanja ye? ye? ye?

john.
thanks, bro. bak mintak ular sekor!

aloy.
parah2.
mmg laaa. aku rasa klu nangis lagi macho. takde la nmpak ego benor. hahaha. kesian encik kontraktor kita..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dato' paduka masri.
dah beliiii.. tapi i like mat rempit. hahaha.

joegrimjow said...

oh bestnye nek moto...
-sambung

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

joegrimjow.
bestnye naik moto.
lagi best naik keta.

hahaha. boleh ke gini?

vidadarisakura said...

ailaiike mat rempit...

hee







weh hepi befday in advance!haha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

VV.
ala kau ni.
anti-klimaks sudah..

mucid said...

ok... cheq amik warna putieh itam. warna bendera pahang... huhuhuh

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Wahhhhh.
'Dia' aku sudah komen niii.....
Yes!! Hitam putih bendera pahang