Geng!

Tuesday, April 21

Hari Exam Pertama di Semester Terakhir.

Exam ni best sebenarnya.

Masa exam lah:
  1. Aku ada nota dan kefahaman yang lengkap tentang subjek yang aku ambil sem ni. Padahal kalau tak exam, aku tak faham satu hapa pun yang diajar dan nota aku pun ntah kemana-mana peginya.
  2. Aku jumpa kawan-kawan sebab nak mintak nota-nota yang aku tak salin masa dalam kelas. Tak salin sebab tak sempat salin, atau sebab aku ponteng kelas atau aku bosan dengan lecturer tu, atau aku sebuk bergosip atau aku buat hal lain dalam kelas atau aku sebenarnya memang malas nak salin. (Apai, aku tau kau mesti buat kerja fotostat nota ni, kan. Baik mengaku)
  3. Aku lawat library sebab tak boleh study dalam bilik atau sebab dalam bilik ada laptop yang lengkap dengan internet. Aku lawat library untuk mengelakkan diri daripada melayari laman web hiburan, ataupun laman web gosip padahal sebenarnya ada internet lagi bagus untuk aku cari nota tambahan kepada nota sedia ada.
  4. Aku akan bangun tidur awal, dan bangun di seawal 2, 3 atau 4 pagi untuk wat revision. Padahal waktu tak exam pun boleh bangun pagi-pagi tapi malas cuma aku perlukan alsan kukuh untuk bangun pagi. Harap maklum.
  5. Aku akan ada alat tulis BARU yang lengkap kononnya untuk persediaan jawab exam dengan baik padahal lepas exam alat tulis aku tu entah kemana aku campak pun aku tak tau.


Sebenarnya.
Aku exam tadi.
Subjek : Pengurusan Harta Tanah Korporat
Aku baca dan faham kesemua topik dalam subjek itu.
tapi
Soalan yang keluar sangat menguji kesabaran aku.
Aku tak mampu cakap apa-apa.


Aku hanya ucapkan ini.
Terima kasih la banyak-banyak, Dr. Norhaya.
Dr. sangat berbakat dalam mengubah soalan exam.

Tahniah.

Tak sia-sia Dr. belajar tinggi-tinggi.



Tadi ada gambar.
Tapi ada seorang budak 'muda remaja' cakap aku macam makcik2
Aku delete gambar tu.
Hampeh kau, Masri



Aku dengan semangat dan moral yang tinggi, keluar kolej seawal jam 730 pagi untuk jawab exam pukul 9.00 pagi dengan siap pakai baju kurung padahal lepas tengok soalan terus moral aku down. Aku dah breakfast sebelom exam tadi, tapi lepas jawab exam, aku makan lagi nasi putih tomyam ayam sebab aku tension.

33 komen:

a.b geldofg said...

muka gmokpun tapi tetap mnawan ;)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

waahhhh..
puji ke?? terima kasih.

*malu (kononnn..)
;-P

PROPERTY MANAGEMENT said...

Adoi. berbekalkan perut yg lapar n ilmu didada, Akhirnya: yg tajuk yg ni nak jawab kat ner. Hahhaah. Crem menjd aiskrim

Dato Paduka Masri said...

ko mcm makcik2... sekian....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Dato' paduka masri.

woi2. kurang asam lu!
aku pkai bju kebangsaan dikatakan mcm makcik2. cet!!!

*redha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Property Management.
Hahaha. sib bek aku x dgr perot ko bunyi td,yang!~~

Dato Paduka Masri said...

hahahahahaha... serius macam makcik2....

_ToMaToMeI_ said...

sob...sob..('_')huhuhuhu...dah salah jawab tadi..tapi tak pe..name pun pekse kan..hehehe..nak sodapkan ati....aduyai...mmg best la soklan Dr. Norhaya ni...kelas gitu di semester-semester akhir ni kan..tak gitu rin...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dato' paduka masri.
yela. aku delete la gambo makcik2 aku tu. cipan la kau ni

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Tomatomei.
Mmg pon. Dr. Norhaya tu mentang-mentang la dia blaja tinggi, dia buli kita, ilaa..
Xpe, jom ngorat anak laki dia. pastu kita pulak buli anak laki dia, ngn dia-dia skali.

Hahahaha

adibah said...

Gud luck hazerin.. semoga mendapat keputusan warna terbang terbang

Wana said...

man gambo...?? nak nengok haaaa....post la balik.. ala.. muka makcik2 pun nak gak knal. huhuhu...

Orang slumber kata muka aku cam nenek pon aku wat x dulik pown.

Elsa Soraya Othman said...

dr nohaya ? tukar soklan xm ? gile rajin. hahahahah. lain mcm je sound die belajar tinggi tinggi tuh ;)

gudluck yeah in final xm!

Dato Paduka Masri said...

HAHAHAHAHAHAHAH!!!!!

kau berjaya saiko ko....

Dato Paduka Masri said...

KO LAGI BERAT DARI AKU.....


81KG GILA KE APA...


HAHAHAHAHAHAHAHA

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Adibah.
thanks for d wishes. ;-)



Wana.
Malas la aku. Ko tgk la, dia mmg nak saiko aku. Smpai 2 kali dia ckp aku makcik2. Berjaya gak dia. Nanti la aku amek gambo tak makcik2, aku post utk tatapan ko.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Elsasoraya.
Hahaha. Dr.norhaya tu mmg nak kna sound sipi-sipi mcm tu, sue. Kalau sound direct bknnya dia paham pon.Thanks for the wishhhhhhh

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Dato' Paduka Masri.

Kau hampeh!!~~


Hahaha. kau mmg jujur sbb kau je yg berani kira dan reveal berat badan aku. Mmg aku berat. Berat ilmu ni...byk sgt. Hahahaha.

Dato Paduka Masri said...

hahahahahahahaha....

hampeh la ko... berat ilmu la sangat... berat baju kot.... hahahahahahaha...

sebab tu nampak mcm makcik2....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

makcik2?? eleh. kau gila. kau mmg nak saiko aku. hahahaha. aku takkan tersaiko lagik.ko jeles la,kan? kan?
cuba kau bca komen pertama.
HAHAHAHA. Masri hampeh!~~

Ye. Berat ilmu. Kalau tak caya. tnya lecturer aku.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahaha~

samalah kak!

aku tensen!

tensen!

tensen!

ok cukup..

esok pagi aku ada paper lagi.

bakal menteri nak pi beljar~

_ToMaToMeI_ said...

hehehe..rin, ila nengok anak laki dia aritu..dia anta mak dia datang kat fakulti rin...nampak tepi ja...encem ke rin???? nampak tepi cam encem..

kalo la dapat A ke A- ke subjek ni...mmg best tak tau nak kata apa dah...teree jgk la otak kita ni kan dgn soklan2 soklan yang sebegitu rupa...

fairuzmokti said...

aku mana ade fotostat nota² ni beb..aku salin balik. biar jadi tulisan aku. aku cuma plagiat hidup² je..haha...

err, gud luck la ye...kem salam sama CREM yang menakutkan tu..haha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zara.
Ok2. Kak doakan kau berjaya jadik menteri pelajaran.



Tomatomei.
Hehe. Ila, rin rsa anak dia mesty kacak, ila. Rasanya itot muka husband dia kot. Husband dia msty kacak jgak. Tgk anak pompuan dia je la..comel. Tak mcm muka dia ponn.. Ke dia msa muda cantik? ntah leee...Hahaha. Mintak2 berlaku keajaiaban ms dia tanda kertas jwpan kita, kan ila...




Fairuzmokti.
Kau tipu, apai. ye, aku akan berjuang sampai ke titisan dakwat terakhir. Kau nak nota CREM aku? Hahahaha. ambik la, aku bagi FREE!

aloy_paradoks said...

jgn pulak terbawak nota tu dalam exam.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

INCIK_ALOY
Mama aku kata, bela toyol akan bwk padah pd diri sendiri. hehe.

Bwk nota takkan dlakukan sama skali. Tgk kiri kanan ms exam pun aku tak berani. tegak je muka aku memandang kertas jawapan.

Framestone said...

anyway good luck la ek.. bro pun final sem nie..tp xleh convo cos tesis xsiap lg..lgpun nk kne bid tempat untuk di present di international conference bulan 10 nnt..doa2kan la ek

out of topic--> ye je byk salah..selalu area A @ A- jugak bro dpt huhuu... kali nie de 40objecktif n 2esei je..tue yg tercepat sikit teu habis

_ToMaToMeI_ said...

hehe...tu la rin...mintak le sangat mood dia ok...mana lau miracle akan berlaku...kalo ada doremon kan best..he...doremon tolong g betulkan balik jawapan yang tesalah marin....

hehehe...

John Iverson said...

Sister Hazerin exam ke ari ni? Xpe... sebelum jawab soalan, baca Bismillah...
Jgn lupa doa dan Tawakal... U dh usaha...
Still mencari ular... sabar ye... Tp kena janji jaga elok2 tau...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Framestone.
Gud luck!~~semoga sukses ya hidup kamu.



Ilatomatotomatomei.
Ila, jgn suh doremon pi baiki jwpn. nnt kantoi pulak. suh doremon pi tanda kertas ila..nnt klu Dr. tgk ketas ila dh tanda, dia tak cek dah yg salah tu.. jgn lupa suh doremon bagi markah tinggi2 tau. hahahaha



John.
Janji!!~~Thanks atas nasihat kamu, bro

Atan said...

selamat menjawap

vidadarisakura said...

aku maw tengok gambar maci2 tu jugak!haha



yg ko tesaiko oleh masriindon tu napa?
sot anak tu.
haha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

atan
baiklah





vidadarisakura.
dia mmg sengal. aku lagi sengal sbb tersaiko dgn dia