Geng!

Wednesday, April 22

Sayangi Sahabat Kamu

Ada dua orang sahabat



Balik ke kampung halaman



Sampai ke kampung waktu tengah malam



Tiba-tiba



Dengar bunyi tukangan



Sahabat 1: "Bunyi apa tu?"
Sahabat 2: "Orang bertukang laaa."
Sahabat 1: "Kampung kau ni orang bertukang tengah malam ke?"
Sahabat 2: "Mana ada.. Ntah-ntah......"
Sahabat 1: "Ish kau ni. Merepek je.."




Bunyi tukangan dicari-cari



Dari arah kuburan



Dua sahabat berani dekatkan diri



Nampak seorang pakcik. Bertukang pulak orang tua ni.



Sahabat 1: "La..pakcik. Buat apa kat sini?"
Sahabat 2: "Ye la pakcik. Kami ingatkan hantu la tadi.."







Pakcik: "Ni ha.. aku betulkan batu nisan ni. Diorang salah eja nama aku"



*Pengsan



Terima kasih kepada Nordiana sebab gembirakan hati aku dengan cerita-cerita sebegini.
Sayang kamu!

20 komen:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

oit!!!

apa nih?

aduyai!

pakcik..saya tolong pakcik meh!

Wana said...

Shilakeeeeeeeee punya criter. Nyesal baca sampai habis.

Nyesal, nyesal.

Dahla aku dok umah sorang2 neh.

Lubikinwapanaslababe!

adibah said...

Dah abis exam ke belum nih??? Tensen ek?? Peace dik!!! Peace!!

momentinlife said...

muehehe bagus2!
aku suka crita pendek mcm ni.. hehe

tgh exam? gud luck Dear!~

aloy_paradoks said...

Pak Cik tu saje tukar name, sbb nama die dah blacklist dekat pintu syurga..

Elsa Soraya Othman said...

tensen dengan xm eh ? bawak bertenang ha ha ;P gila gerun cite.. kaaak. kamu kena tag tau.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ZARA.
ehehe. hilangkan tension, Zara.
Nice meeting u, today!~~
Mcm terkejut je.. hehe



Wana.
Aku buat entri ini khas utk kau yang berjiwa kental. Hahahaha



Adibah.
Exam belom habis,kak. Bosan! Tension! hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

momentlife.
Yep tgh exam. Thanks u. Take care.
Update gambo mulut senget, yep??



aloy_paradoks
hahahahaha. mana tau ni??
sian pakcik tu.



Elsasoraya.
di tag?? i like....nnt kak kamu buat ye.

John Iverson said...

HAHAHAHAHA!!!!!!!
Sangat kelakar!!!

Wana dh takut tu HAHAHA

prettyrain said...

*tersenyum*
pagi-pagi dh dpt mood nk senyum ikhlas.
hehee

momentinlife said...

ehehe aku rindu perasaan nk amik exam!
bila nk exam, mrh org pn xpe, sbb org tau kita stress!
terlupa dating pn xpe, sbb tau kita tgh serabut! hahah

*ta mo la ltk mulut senget.. xbesh! =p

p a a n. said...

ngaaa...
seb bekk..
seb bekk..
huahh...
da la maghrib2 nih
huu
malam jumaat eh? alamak!

Framestone said...

out of topic--> bro hargai pendirian anda... bro wat entry cam nie pun sebab xnk bnde yang sama terjadi kat sapa2 yang mengenali diri bro yg hina nie.. all d best on you

Anonymous said...

Terima kasih reen....aku pun sayang ko...aku x pandai nak tunjuk...kecuali ngan bf aku...heheheheh....hidup jiwang..
Aku hepi sangat harini dapat kuar ngan korang sume...main bowling yg asyik masuk lgkang je..yelah..x lama lagi kite sume akan berpisah...so, rasa sedih + sayu...


yanadiana (",)

Dato Paduka Masri said...

sibuk dengan kerja beb....

vidadarisakura said...

aku baca pun gembira.


hee

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

John.
itu la. org lain ingt ni cerita lawak, dia pulak yg seram. adoiii. wana...wana.



Prettyrain.
senyumlah seindah suria yg membawa cahaya... :-P



paan.
haiiii..takkan cuak kot



Framestone
Hidup perlu berpendirian

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Yana_diana
aku akan sedih sbb nanti kita dh tak bersama lagi, kawan...nak nagis pon ada



Dato' Paduka.
Waahhhhhh. ok2 aku faham. tapi dh update pon smpai 3 skaligus. tamak2



vidadarisakura
tenkiu

fararusdi said...

huh? cerita gembira ke nie?
takuttttt!
:(

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fararusdi.
terpulang kpd yang menilainya la, dear!