Geng!

Sunday, April 19

Hari Ini Aku Yang Punya. Jangan Ambil. (Update)

Scroll bawah utk update terkini.
dan ketahui apa aku dapat.
(bersikap poyo)


Hari ini.
(semalam)

19 APRI
L 2009

Aku = tak tua pun.
24 tahun
Masih muda.

Nanti aku update cerita tentang hari ini.
Sekian.

*update

Aku dapat ni dari sini.
Ia adalah rahsia disebalik tarikh kelahiran.
Merujuk kepada siapa-siapa yang dilahirkan pada 1, 10, 19, 28 haribulan dalam mana-mana bulan.
So, aku tergolong dalam kumpulan 1.

  1. Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. (Bukan aku cakap, orang ni yang cakap. Hahaha)
  2. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan (Eh tak. Aku tak begini)
  3. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan, dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain (Melampau dah ni.... Kalau tak dipimpin, macamana aku hendak belajar untuk memimpin?)
  4. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang (Ni aku tak suka ni. Oh tidaaaaaakk!!!!! Aku sudah cukup matang. Ok, boleh kahwin sekarang)
  5. Anda tidak suka orang bertentangan pendapat dengan anda (Mana ada.. Mana ada)
  6. Anda menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda (Ya. Aku selalu jaga hati orang, kenapa orang nak sakitkan hati aku?? Dah salah, terima lah padah)
  7. Anda seorang yang kuat belanja ( Ye ke?? Mana ada.. mana ada)
  8. Pada masa depan anda adalah profesional dalam kerjaya yang anda ceburi (Kau memang bagus la, wahai sang pengkaji tarikh kelahiran aku)
  9. Terdapat orang yang kecil hati dengan pencapaian anda ( Apa kes ada penyakit hati ni??)
  10. Anda mempunyai keluarga yang bahagia (Alhamdulillah. Amiiiinnnnn)

JOHN kata nak masuk hutan.
Nak cari ular
Hadiah birthday.
Yes!!!
I like.......


Yang manis:
Aku dapat ucapan manis-manis gula.
Dari rakan blogger
dan
Kawan-kawan yang aku sayang.
Yang aku bakal rindui.
Kami bakal berpisah.


Aku dapat ..... dari 'dia' yang jauh.


Aku dapat RM50 dari mama.
Kata mama : Beli kek untuk diri sendiri.
Tak beli pon.
Hahahaha.


Aku dapat mesej dari adik kembar aku.
(paling awal wish = 18 April - 8.30 malam)
dan
Panggilan dari abang aku.
Abang aku cakap.
"Happy birthday Er"
"I love you"
Seawal jam 6 pagi.
(tak tidur ke orang tua ni??)



Aku dapat suprise.
Dari adik-adik cantik manis ini.

Adik-adikku.
Gambar semalam tak leh upload sini.
Bahaya




Aku dapat sang lembu
dan makanan sedap
dari
Baju hijau.
Sudah dikaveat oleh baju hitam.
(sang lembu akan diupload kemudian)


Aku dapat.
Lolipop dan kad buatan tangan
dari
Pemilik motor ini.


Kurang manis:
Aku dapat ucapan yang lambat.
Dari papa aku.
Itupun lepas aku ingatkan dia.


Aku dapat pening kepala
Tak study.
Terima kasih, Allah.
Aku terima dengan redha.
Sakit = hapuskan dosa-dosa kecil.



Apa aku dapat.
Tak penting sebenarnya.


25 komen:

John Iverson said...

Aik? kenapa ni?

aloy_paradoks said...

selamat hari lahir buat lu beb.... moga allah melimpahkan rezeki dan segala urusan lu dipermudahkanNya..
Dan semoga apa yang lu impikan dalam hidup akan tercapai.. Insyaallah.
Selamat Hari Lahir. Ucapkan terima kasih pada mama anda..

aloy_paradoks said...

wah study,, jika masih study,,teruskan... moga tak tertidur sblm subuh.. bila final?

Dato Paduka Masri said...

yes aku no 4..... nextime aku no 3 pula.... selamat datang ke alam orang tua2......

momentinlife said...

Happy Birthday Dear!!~~hope Life owez beautiful..
and semoga dipermudahkan segala urusan..
Take care!~

*ko ptt rsa bertuah, aku sanggup online tuk wish ko, sdngkan aku demam.. =p

adibah said...

Happy Birthday Hazerin.. dengan ucapan:

Aku janji aku takkan ambil hari kau ini :-)semoga dirahmati Allah selalu.. Amin...

joegrimjow said...

waaa
esok bapew aribulan????

fairuzmokti said...

selamat hari tua...haha

Wana said...

erkk... besday ko ekk..??

eppy besdayyyy....!! nak adiah ble? ihik

John Iverson said...

Owh!! HAPPY BIRTHDAY!!!! HAPPY BIRTHDAY!!!! HAPPY BIRTHDAY!!!!
Nnt sy masuk utan cari ular bg kamu...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

John.
Ade laa.... ;-)


Aloy.
Alhamdulillah. Thanks bro!
Hadiah?
Aku dh ckp kat mama aku.
Aku final 21, 23, 4 dan 5.
Masih berjuang utk banggakan mama.


DatoPadukaMasri.
Mana ada tua. Kau lagi tua dari aku.


Momentlife.
Terima kasih daun keladi.
terhru la kau sanggup online sbb nak wish aku.
Semoga kau cepat sembuh
kim salam kueh bakar.
hahahaha. sempat lagi

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Adibah.
terima kasih sbb berusaha tak ambil hari aku.
Nak hadiah....!~~~
Nak cupcake.
Suh adik kamu anta kat saya...Hahahaha



Joegrimjow.
Esok 20hb.
Hari contest kau.
Aku tak lupa


Fairuz.
Aku tua, tapi muka muda.
Kau tu muda tapi muka tua.
hahahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Wana.
Mana bleh.
Kau patut bagi aku Innershine
Birthday aku, dow



John.
Hahaha. best giler dapat hadiah ular.

fairuzmokti said...

cett...aku la muka muda yang penuh dengan kekacakan...hahaha...

point nombor 2 : bukankah encik kassim tu yang lebih advance daripada sesiapa jua, termasuklah diri kau..hahaha...

joegrimjow said...

slaain hari contest adew lagi
lalala~

fararusdi said...

alamak.. terlambat!!!

happy belated buffday kamu!!
lots of luff buat kamu!
mmmuahhh!

Framestone said...

nk amik juga hari2 mu itu.. ops hari nie berape hari bulan ek (dah lame xtgk calender)

aloy_paradoks said...

patutla kurang sikit dosa dah//

Elsa Soraya Othman said...

kak :) happy belated birthday yeah. sudah tua satu tahun, makin tua makin panjang akal.. dats de best thing about getting old :D

cherish evry moment wif de loved ones!

fairuzmokti said...

err...kem salam kat anis tu ye..hehe..ke nama dia nisa eh? nisa kan..haha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

joegrimjow.
hahahaha. dah tau. mari kurus


fararusdi.
thanks, darl!~~
kita ni mcm dh lma kenal je, kan? kan?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Framestone.
tak boleh. hari aku dah lepas. amik la hari-hari yg ada ni


elsasoraya.
thanks, sue. hahaha. betul tu. makin tua, makin pndai membelit2. kikiki



fairuzmokti.
toksah gatal.

Framestone said...

erm kalau cam tue nk amik hari kiamat la.. bro pasti korang sume sure tengah menantikan he..23x

vidadarisakura said...

hepi belated befday..


sori lambat.hee

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

vidadarisakura.
takpe la lambat pun. terimakasihhhh