Geng!

Saturday, April 25

Menangis Pun Tak Guna,kan?




Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
Sayang, engkau tak duduk di sampingku kawan
Banyak cerita yang mestinya kau saksikan
Di tanah kering berbatuan

Tubuh ku terguncang di hempas batu jalanan
Hati tergetar menampak kering rerumputan
Perjalan ini pun seperti jadi saksi
Gembala kecil menangis sedih

Kawan coba dengar apa jawabnya
Ketika ia ku tanya "Mengapa?"
Bapak ibunya telah lama mati
Ditelan bencana tanah ini

Sesampainya di laut ku khabarkan semuanya
Kepada karang, kepada ombak, kepada matahari
Tetapi semua diam, tetapi semua bisu
Tinggal aku sendiri terpaku menatap langit

Barangkali di sana ada jawabnya
Mengapa di tanahku terjadi bencana

Mungkin Tuhan mulai bosan melihat tingkah kita
Yang selalu salah dan bangga dengan dosa-dosa

Atau alam mulai enggan bersahabat dengan kita

Coba kita bertanya pada rumput yang bergoyang


Berita Kepada Kawan~ Ebiet G. Ade


Aish..
Sukar rupanya mencari teman sejati.
Puncanya pada diri sendiri, Reen <--- hati kecil aku kata
Rangkap akhir itu membuktikan.


Sekarang ni aku selalu jugak nangis.
Sendirian.


Ah, airmata kau murah, Reen
Siapa yang mahu peduli??
(hati kecil aku kata lagi)


Kawan.
Aku akan ingat kamu.
Walau kau tak lagi dengan aku.
Selalu.


Senyum aku untuk tempoh 2 minggu ni.
Akan jadi senyum paling pahit.


21 komen:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Huhuhuhu....

Sangat sedih~


Sedih bangat~

Anonymous said...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

>>>>>....SAHABAT...<<<<<<<

Biar 1000 tahun lagi hidup di dunia ini,
Arti sahabat, umpama liang nafasku...
Masa bersamamu teman, umpama nyawa hidupku...
Walaupun dihimpun sejuta memori indah di dunia,
Memori terindah darimu teman...adalah yang terindah bagi kuuu.....

R_zILA....(SAYANG KO REEN...TEMAN2)

_ToMaToMeI_ said...

Teman Sejati

Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

...Kita Semua Sahabat Sejati Sampai Bila-Bila...
...Sayang Semuanya...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zara.
Ya. Mari nangis bersama-sama.



R_zila
Sayang ko jgak, zila..
Sedih zila. Aku mmg keras, tapi bab-bab mcmni.....Allah je yg tahu. Aku tak harap pun kawan-kawan ingat aku. Aku tak kisah zila, yang penting aku akan ingat korang. Korang jadi kawan aku pun, aku dah cukup bangga, biarpun korang tak bangga ngan aku. Hehehe.


Ila.
Ila buat reen nangis lagi..
Adoi. Payahnya.......

Anonymous said...

kawan-kawan yang tersayang...

Akrab Persahbata

sesegar hijau daunan
begitulah kita diibartakan
tiada siap yang bisa memisahkan kita,
antara kita semua...

Seerat simpulan yang tidak terbuka
seteguh langit tinggi menongkah dunia
kita mngharung badai atas nama
kasih insan berasaudara...

buang yang keruh ambil yang jernih
dendam hasrat dengki mestilah dijuahi
marilah kita contohi Rasullah dan para sahabat di dalam bersahabat
ukhuwah dan mahabah kita jalinkan
bina keharmonian..

sesegar hijau daunan
begitulah kita diibaratkan
tiada siap yang bisa memisahkan kita
antara kita semua...


Kawan-kawan semua..
walaupun perpisahan bakal tiba
tapi tiada siapa yang dapat memisahkan kita sebenranya..

Korang semua kawan-kawan yang best
Kenangan bersama korang tak kan lupa sampai bila2
Doakan kejayaan aku...
Ingat aku selalu

SUHAILA........

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

SUHAILA.
Ko akan aku ingat selalu. Mesti.

segalanya datang dan pergi
ku tahu sukar bagiku
menelan kenyataan
takdir telah tertulis untuk diriku

Wahhhh..jiwang!

prettyrain said...

aku pun merindui kawan-kawan sekolej.
if i can turn back time.

John Iverson said...

Wah... sedih plak entry kali ni...n nape ni... cube citer sket

mucid said...

tumpang lalu....
oh.. tgh sedih ye...
patut la lain mcm je ari nie..

joegrimjow said...

kene practise btol2

Dato Paduka Masri said...

hahahahahaha... biar aku gelakan ko terlebih dahulu....ko dah stat nak nangis2...


hahahahahahahaha.... mesti muka macik2 ko teserlah kan??????

Digelar Pm said...

Perkara yg diingati ttg kamu;
1. Sgt berani, mampu jd pelindung
2. Nampak garang tp sgt penyayang
3. Masakanmu " ikan bilis tempoyakk" sedapnyer
4. Nampak biasa tp genius
5. Disayangi org disekeliingmu
6. Kuat semangat, teruskan usaha, Dr Hazerin
7. sanggup berkorban demi kawan2
8. Jgn cr gaduh, taulaaa -----
9. Celahan: Mucid jaga baik2
10. Sayang koo, huhuhuhu
10.

momentinlife said...

masa exam,
nk exam abes cepat!
tp bila pk yg akn berpisah ngan kwn2..
terus rsa bior la exam sethn lg.. =)
been there! just keep in touch.. insyaAllah ok..

momentinlife said...

ko xtdo ke?
jgn cmtu.. selalu xcukup tdo, bole jd gemuk.. mcm aku.. kehkehkeh

momentinlife said...

Re : owh kes ko leh jd bukti tuk sangkal yg sapa mkn megi, otak akn jd lembab .. heheh

Dato Paduka Masri said...

Artist : Sweet Charity
Title : Datang Dan Pergi

Telah berlalu..
Hatta kembali..
Terbayang diruangan mata
Suka dan duka..
Tinggal hanyalah kenangan

fararusdi said...

hmm sedih nya.. tiba2 rindu kawan2 masa sekolah dulu!

fairuzmokti said...

ah, tak jadi mahu komen. semuanya tengah bersedih..haha...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

prettyrain.
ohh..mcmana tau perasan aku?? masa..jgn la terlalu cepat pergi.



johnmybro.
emmm..sudah cerita di blog kamu.



mucid.
ceehhhh. biasalah...org pompuannn...



joegrimjow.
practice?? practice apa sihh??

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

datopadukamasri.
si penyedut hampagas yang hampeh!! cis!!



Digelar Pm.
Yaaaannnggg!!! adoi laa.. ko sambung la PhD, yang. tak best wei kalau ko xde...aku sayang ko, yang!! sahabat aku dunia akhirat. sob! sob!!


momentlife.
owhhh.. itu pasti. pasti keep in touch. apa guna ada HP canggih kalau takde kedit nk call kwn2. hahaha. canggih kee.....

aku tido lewat la ms exam week.

kah kah kah. lma2 otak aku pun jem jgak. ni pun bukannya betul sangat! hehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

datopadukamasri.
shut up you!!!!!




fararusdi.
kwn sekolah x sma ngn kwn di sini...kwn disini tidur sebantal, makan sepinggan dan sesudu.. oohhh. sgt berbeza, dear!!




fairusmokti.
dah kau kutuk aku kat blog ilaa... ko tamau komen plak ye. cis bedebah kau!!!