Geng!

Sunday, April 5

PERNAH TAK?

pernah tak?
bila sesaat minda jahat korg berfikir
"bertuahnya dia dapat org tu"
atau
"kan best kalau aku jadi macam tu"

dan tetiba
akal waras kembali berfungsi
"eh, cuba bersyukur"
"cukup la dgn apa yang kau miliki"


tunduk. lebih baik diam dari berkata-kata.
aku - emosi

10 komen:

wana said...

Yess.. 1st..

Aku pernah weyh.. Slalu kott aku berfikir mcm tue..

Tapi fikiran waras aku jarang berfungsi...

fararusdi said...

hmm betul tue reen.. we need to appreciate apa yang kita ada.. nanti dah takde, baru nak regret.. :)

John Iverson said...

Slalu jgk... tp x kisah sgt sbb sy tau kelebihan dan kekurangan yg ada pada stiap manusia...

adibah said...

Betul.. bila fikir balik2 dalam tenang, memang timbul rasa kesyukuran.

Salam singgah.

Dato Paduka Masri said...

ah kau.... macam mana ko boleh terpikir mcm ni... mmmg sometimes kita akan terasa ada kekurangan.... kekurangan itulah pendorong kita untuk maju kehadapan... menggapai apa yang di ingin kan....


serius gila muka aku menaip komen ni...

Framestone said...

dah selalu dah cam tue... kekdg de gak tergerak dalam hati, comeynye awek tue... kalau dpt huhuhu

sedangakn realiti dah ade yg comey disisi

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wana - sila adjust wire. mesty ada terbelit kat mana-mana dlm otak kau tu. heheh

fara - yes, dear. tapi kalau kita je yg appreciate, org lain tak? mcmna?

john - emm... betul betul betul

adibah - thanks. salam singgah

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

khas buat dato paduka:

wahh. hahahaha. kenapa nak serius plak muka tu. hahaha lagi sekali.

owh. aku memang sgt down kalau org berckp psal kekurangan aku. huhu.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

framestone.
alamak. kita sama la..

Framestone said...

ops kamu pun ade awek comey ke he...23x ops xsangka pulak he..23x gurau je.. i know u meant vice verse kan