Geng!

Tuesday, May 5

Hakikatnya, Kehidupan Ini Tak Selalunya Indah, kan?



Aku dan kawan-kawan bertungkus-lumus semalam, kelmarin dan beberapa hari sebelum ini.
Study. Ya. Aku study sampai tak sempat membuka blog.
Bagus, kan?
Betapa komited nya aku pada exam aku yang terakhir ni.


Kisah lecturer 1
Subjek = Tendering and Cost Estimation
Dengan 'hint' yang diberi seorang lecturer berpangkat profesor-bijak-pandai-comel-baik hati bernama Hakim, kami fokus kepada 'hint' yang diberikan.
Aku bersyukur benar mengenali lecturer itu (sila fokus kepada ayat bersyukur.hahaha. poyo)
Hatinya baik bangat, sepadan dengan otaknya yang superb hebat.


Study pengiraan kerja konkrit.
Study pengiraan kerja penggalian tanah.
Study teori mark-up dan mark-up.
Study prosedur penenderan.

AKU STUDY!! Walaupun aku benci matematik.


Tapi malangnya.


Kisah lecturer 2
UTM ni ada seorang lecturer baru yang begitu dedikasi.
Sampai sanggup buat soalan lain.
Lain betul dengan 'hint' yang lecturer satu lagi tu berikan.
Siap tambah lagi soalan yang lain. Topik lain. Bab lain.
Adoi.

Masuk exam hall.
Tgk muka depan, atas sekali.
Jawab semua 4 soalan.
2 jam.


WTF. 2 jam. Ingat aku otak komputer ke hapa?
Untuk makluman.
Nama je 4 soalan.
Tapi dalam setiap soalan ada 4-5 pecahan.
Yang mana setiap pecahan tiada kait mengait antara satu sama lain.
Sila darab sendiri la berapa soalan nak jawab dalam tempoh 2 jam.
Gila!!


Duk dalam aircond pun aku leh peluh-peluh.


Kesannya = aku biol sampai sekarang.
Harap maaf la kalau korang tak faham cerita ini.
Aku masih biol.


13 komen:

prettyrain said...

sabar eh hazerin.
mmg cmtu keje lecturer.
bagi ilmu tp masa yg sama, memeningkan kita.
hehe.
erk, mcm dh pusing-pusing je ayat ni pun. hehe.
take care. chayo'!

Dato Paduka Masri said...

tu la...ilmu aku bagi ko buang pasal tu la ko biol....... hahahahahahahahaha

momentinlife said...

aku cukup xsuka tips sblm exam nih..
sbb nnt mcm dlm dilema nk ikut ke tak...

anyway, congrats dh abis exam!
have some fun time wif ur fren!!
charge batry camera cukup2! =p

Intan Dynia said...

c00l2 aww2..

relax. kita juga pernah begini. hehehe

p a a n. said...

alosss.. ni kes naye nih
alaa..lek aa.. seb baek lecturer aku xcamnih.. khkehhh
hahahhaahha

incik hazerin..sile ke blog hambe..
wahahahahaa...
bace entry terbaru tuhh
maleh nk naep verification nih..
ahahahaaha

aloy_paradoks said...

aku benci lec baru yang skema.
tak ada cara lain utk jalan dan simpang... rule adalah rule... gua jawab.

Rule! Abah Kau Rule!

adibah said...

That's life, dik.. expect the unexpected!

Congrats sebab dah habis exam. Selamat bercuti ya.. :-)

fairuzmokti said...

aku paham...lalala...

aku pun penah rasa macam kau gak. tak cukup masa disertai dengan soalan hint yang tak mengena semula.

arghh..

mahu tahu subjek siapa? itu RURAL la. pak hamid punya...

fararusdi said...

terketar2 n berpeluh2 jugak masa paper last aritu :(

momentinlife said...

ko gi mana??

John Iverson said...

Xpe... all the best... kamu boleh jwb ni hehe

kueh bakar said...

ia hanya sebuah exam...

he he he.

selamat bercuti

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

prettyrain.
ye. masih mampu sabar nehh..



datopadukamasri.
aku tak buang!! ish. degil ni.



momentlife.
warggggggghhhhhhhhhhh.. tiada teman-teman lagik.