Geng!

Tuesday, August 4

Assignment?? Ada Aku Kisah?

Aku tak update rupanya (buat-buat tak perasan).
Aku belek-belek entri, oooo entri di bulan OGOS masih tiada.
Aku tak suka Ogos.
Sebab tu aku tak update (alasan).


Apa mau cerita? Assignment melambak-lambak, semua dateline dah dekat. Tapi menjadi seorang aku yang suka buat kerja last-minute, memang boleh gila kalau difikir-fikirkan.

Berikut adalah bukti-bukti kukuh yang aku adalah pemalas:

  1. Advance Valuation. Assignment tentang penilaian pelaburan. Mula-mula start kuliah diminggu pertama assignment sudah diberi. Sekarang sudah minggu kelima. Submit? Minggu kelima di hari jumaat. Hari ini hari selasa, aku baru menulis 3 muka surat. Rasa-rasanya cukup tak? Tak cukup lagi rasanya untuk assignment 20 markah.

  2. Corporate Real Estate Management. Tiap-tiap minggu ada ala-ala IQ test punya soalan (padahal soalan undergrad). Soalan ini akan didiskus setiap hari Rabu di dalam kelas. Dan aku yang malas, akan review soalan itu hanya pada hari Selasa. What?? Hari ni la tu. Cukup ke masa ni??

    Tu tak masuk project besar dengan Telekom lagi tu <--- Tak pe, submit hujung sem (lambat lagi)

  3. Real Estate Development. Tak payah cakap. Banyaknye macam tahap nak bunuh diri. Malas nak cerita la. Sib bek aku suka subjek ni. Suka? Ye ke? (Ye, sebab subjek ni boleh jalan-jalan ke Pulau Lagenda nanti. Lepas raya).

  4. Facilities Management. Patutnya hantar Jumaat, hari Ahad lepas baru aku hantar. Harap-harap masih diterima.

Apa mau buat supaya assignment disiapkan dengan cepat tanpa tangguh-tangguh?

Buang broadband?

Apa??

Benti belajar?

(Alaaa emak, kahwinkan aku..hahahahaha)

19 komen:

prettyrain said...

statement kawen tu, aku agak setuju.
kekeke

azuan said...

ko memang patut kawen je...
hahahahhah..

Jard The Great said...

wat last minit.. tp genius gak.. patut ar tak kisah.. ehehe

adibah said...

nama pun student... kena la buat assignment... walaupun last minute. hehe

zonaku said...

salah satu sebab aku still x isi borang sambung study

fairuz said...

jom kita merewang. aku rasa macam malas nak buat PSM...muahahaha...

_ToMaToMeI_ said...

hehe..biasa la tu rin..
keja last minit ni kdg2 hasilnya lebey berkualiti...cheewah..

jumpa di pulau lagenda ini ya...

John Iverson said...

Saya plak tga blur psl tesis.... help....

momentinlife said...

study~
assigment~
presentation
exam~
kuiz`

apa lg yg ko mahu??

kan aku dh kata, ko mmg jatuh hukum wajib kawen dah..haha

lumut said...

tak yah belajar..
kawen..
tp itu pon kalo dah ade calon lah..
hehe..

tp jgn ah weh,
sok2,
kalo ne tau laki hang wat hal ke..

at least ko ade sumtin utk teruskan hidup kan?
papepon
Allah lebih mengetahui..
wah aku bermadah!!hehe

ZARA 札拉 said...

kak, nak kawen jemput aku!

wajib!

aMyErInAiMiE said...

hai.ive followed u..now jom follow my blog shop selling baju2 dsb..http://amyamyshop.blogspot.com

en_me said...

nak kawen ghupernyerrr.. uhuhu

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

prettyrain.
setuju? aku 10 kali lebih setuju.



azuan.
aku?? boleh. sila jemput dtg ke rumah aku



Jard The Great.
dah..jgn buat cerita dongeng kt sni, jat

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

adibah.
student life = bosannye!!



zonaku.
hahahaha. ko nk msuk UTM? UTM tmpatnye indah, tau. hahaha



fairuz.
tipu la ko!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tomatomei.
berkualiti??? arghhh..ila pon nk amik hati rin la ni.. cehhh!!



john.
sabar, bro.



moment @ wafa.
sadap u!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tomatomei.
berkualiti??? arghhh..ila pon nk amik hati rin la ni.. cehhh!!



john.
sabar, bro.



moment @ wafa.
sadap u!!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

lumut.
nasihat ko sgt bernas, dong!!!



Zara.
tak jemput, dosa eh?



amyerinaimie.
susah gile nk eja nma ko, dik. ok2 nnt klu x bz aku folo.



en_me.
mana de!!

Anonymous said...

hesitation http://gotuc.net/members/Slipcovers/default.aspx zeddies http://gotuc.net/members/Polar-Heart-Rate-Monitors/default.aspx bennion http://gotuc.net/members/Popcorn-Machines/default.aspx castmeasure http://gotuc.net/members/Garage-Door-Openers/default.aspx officemax http://gotuc.net/members/Area-Rugs/default.aspx foundress http://gotuc.net/members/Omeprazole/default.aspx subsequently http://gotuc.net/members/Vacuum-Cleaners/default.aspx tunstall http://gotuc.net/members/Annuity-Calculator/default.aspx fluorine http://gotuc.net/members/Bariatric-Surgery/default.aspx renewable http://gotuc.net/members/Electric-Blankets/default.aspx mhodh http://blogs-new.bestfriends.org/members/Furnace-Filters/default.aspx birkbeck http://blogs-new.bestfriends.org/members/Vending-Machines/default.aspx buddhas http://blogs-new.bestfriends.org/members/Kitchen-Cabinets/default.aspx windhoek http://blogs-new.bestfriends.org/members/Slipcovers/default.aspx conceptually http://blogs-new.bestfriends.org/members/Polar-Monitors/default.aspx twoevolution