Geng!

Tuesday, August 11

Kau Tau Cinta Pertama Itu Apa? Tolong Bagitau Aku, Boleh??


Status : Aku super busy..eh eh. Dah macam incik kueh pulak rasanya. Hahaha!!



Al-kisah di suatu hari.

Bila seseorang bertanya kepada aku begini, "Dia cinta pertama kau?"
Aku jawab, "Ya".



Seseorang itu bertanya lagi, "Ooo..dia itu couple pertama kau la?"
Aku jawab, "Tidak".



Seseorang itu cakap, "Bukan la cinta pertama kalau macam tu....."
Aku jawab begini, "Couple pertama tu tak semestinya cinta pertama"
Dia bersuara lagi, "Abis tu, cinta pertama tu macam mana?"




Aku senyap.



"Cinta pertama itu adalah bila kau betul-betul merasakan cinta", aku jawab.
"Macam mana pulak tu?", dia tanya lagi.




"Kau pernah bercinta ke tak?", aku pulak tanya.
"Tidak", dia jawab.




"Abis tu, yang kau tanya banyak-banyak ni kenapa?", aku tanya, marah betul rasanya!



Cinta pertama itu macam mana ye, kawan-kawan?



??

35 komen:

R_zila said...

1st....hehehe
(sesuai ngan entri cinta pertama)


ak rasa couple 100x pun, tp kalo x rase :
a) tido x lena
b) makan x kenyang
c) otak melayang2
d) xsbr nk idup ngan si dia
e) si die pun ade counter attack feeling ngan ko reen

tu bukan 1st love namanye....instead, br 1st love..

bak kate lagu *Keris Patih - Bila RasaKu Ini Rasamu...hehehe

pjg lak komen...

R_zila said...

1st....hehehe
(sesuai ngan entri cinta pertama)


ak rasa couple 100x pun, tp kalo x rase :
a) tido x lena
b) makan x kenyang
c) otak melayang2
d) xsbr nk idup ngan si dia
e) si die pun ade counter attack feeling ngan ko reen

tu bukan 1st love namanye....instead, br 1st love..

bak kate lagu *Keris Patih - Bila RasaKu Ini Rasamu...hehehe

pjg lak komen...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

zila!!!

bgus2.. agak bernas idea komen ko itu.

dan agak pnjang

dan dua kali??

hahaha... xpe2 i like!!

adibah said...

"Love adalah satu perasaan yang kau akan rasa bila kau merasainya.. kau akan merasakan satu perasaan yang dinamakan, LOVE" - Abang92.


:-)

John Iverson said...

Setuju ngan kamu sis... x semestinya cinta pertama kita ialah couple pertama kita...

Cinta pertama adalah bila kita sanggup mati kerana dia... YEAH!!!!!

Cinta pertama saya ialah dgn kucing

zonaku said...

1st love???? tanya utada hikaru!

kekekekekekekkeeeee

CiK FaFaU said...

1st komen dr i yg jadik ur silent reader da lame kot heh!

~cinta pertama mcm bile kite tengah online tapi line intenet lembap mcm tahi n tibe2 teringat kat dia kita boleh lagi senyum then rasa macam internet laju umpama bullet train hihi~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kak diba.
satu perasaan yg kau akan rasa bila kau merasainya...em.. nice!



John Iverson.
semoga kamu berbahagia dgn cinta pertama kamu, john.



zonaku.
sapa tu???

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

cik fafau.
thanks sbb bca blog aku, ye.
hahahahahahaaa.. definisi 1st love ko sgt menarik, beb

lumut said...

cinta pertama bila kau kehilangan nye kau akan rase sakit yang mendalam..
jahat mane pon die..kau tetap akan syg..
bukan kerana kau syg dirinye yg baik2 saje..
tapi krn kau syg die seadanya..

bak kata seseorg yg memujuk aku..

"in life, Allah doesnt give you the person you want, instead he gives you the person you need...to love you..hurt you and teach you the real meaning of life.."

tapi walau ape pon.
cinta pertama kita adalah pd si Pencipta..
igtkah engkau mase saat sebelum engkau dilahirkan??
pada siapa engkau berjumpa dan berjanji??

wah!aku nye komen cm pendakwah terulung lah plak..

tp cinta pertama itu sakit..
bagai dihiris sembilu..
eh aku merepek ni!!
baik aku stop kat sini.=p

ZARA 札拉 said...

hehehe~

cinta pertama?

mungkin cam nasi~

bila lapar, kalau nak amkan sekalipun, harus menhana nafsu makan itu~

p a a n. said...

Cinta pertama,

Cinta yg pertama la. First time ko jatuh cinta dan betul2 cinta. Tp xsmestinya btul2 cinta. Xpaham ah!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

lumut.
definisi cinta pertama ko...em...buat aku berfikir selama beberapa minit tau x.

cinta pertama itu sakit? kenapa dfikirkan yg sakit, sdgkan byk yg manis tercipta dgn cinta pertama.. klau takut sakit, ko ptut takut utk jatuh cinta...

wahhh... bermadah plak aku. berjangkit ke hapa?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Zara.
hahahahaha. ko ni dik... akak klu ngn nasi, mna leh tahan2. ko diet cinta ke hapa ni?? hehehe



paan.
ko buat aku konfius lg la... hahaha

Zaidon said...

masing2 ada pengalaman cinta pertama.. dan cinta pertama tu biasanya indah.. :)

Monkey D Luffy said...

jatuh hati pun cinta kan... cinta pertama adlh org yang pertama sekali kita jatuh hati

hang nadim said...

Cinta pertama ialah...Apabila kita bertemu dgn seseorang yg tidak dikenali, walau pertama kali jumpa kita sudah boleh berbicara dgn selesa kerana kita berada didlm frekuensi yg sama, seolah2 sudah lama kenal, "aku ngam la dgn dia". "Ngam" itu disebabkan oleh gelombang yg kita pancarkan dari diri kita ini serasi dgn sahabat yg baru dikenali tadi. Jadi didlm bab memilih pasangan juga akan mengikut gelombang apa yg kita sendiri pancarkan, yg mana tanpa kita sedari.
sekian terima kasih

kueh bakar said...

pelik cinte pertama ko niii

Pekerja Kontrak said...

kakakakakakaka... jiwangs....

Framestone said...

ckp balik kat kawan kamu tue..xsemestinya couple sebab ade perasaan cinta...

dan xsemestinya kahwin kerna cinta...

c - cari la
i - insan teristimewa
n - namun ingat
t - tidak semua
a - adalah terbaik

fairuz said...

cinta pertama macam makan sushi.

farah said...

cinta pertama mungkin dikenang seumur hidup.

:)

pertama kali singgah di sini.

:)

citahrudin said...

cinta pertama ialah

cinta pertama ialah

cinta pertama ialah

cinta pertama ialah biskut marie yang bersalut dengan milo

best-best....

prettyrain said...

cinta pertama tu.....

aishhh....

susah la plak nk explain.

mcm......

susah plak soklan ko kali ni.

huhuu

QayQay said...

cinta pertama???

tak bererti orang pertama yang ko couple...

bila ko dah asyik terigat kat dia, makan ingat dia, tido pun ngat dia, lapar pun jadi kenyang, asyik tunggu sms dari dia, asal nampak apa saja benda yang berkaitan dia ko rasa hati macam dah berbunga2...

Masy said...

cinta pertama tu cinta yg pertamalah. penat je nk explain kat org yg x penah bcinta. buang karen. hehehehehehhe

triple x malaya said...

senang je..cinta pertame kau mesti la allah..kau dilahirkan sempurne agame islam..so cinta pertame mesti la pade tuhan dan islam..

cinta ke2 baru la kau fikirkan sendiri..ape2 pun bagi aku cinta pertame aku adalah agame aku..

patungcendana said...

cinta pertama adalah cinta yang boleh membunuh mu...

re:...wanita cuma lembut...bukan lemah...kan?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

zaidon.
mcm rama-rama terbang dlm perut pun ada...




luffy.
erk?



hang nadim.
panjangnyeeeeeeeeeeeeeeeee.... frekuensi radio sma ke ngn gelombang cinta?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kueh bakar.
ko lagi pelik. hahahaha



masri.
dengki la tu



framestone.
waaaah...pndainyee

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fairuz.
sushi memang best. ko blanja aku, boleh??



farah.
mungkin ya, mungkin tak.



citahrudin.
biskut meri cmpur milo? syok! tambah lemak

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

pretty rain.
hahahahahahahahahahaaa.. mmg susah, kan? kan?



qay.
dari yg bpengalaman nmpaknya!!!! hahaha. izwan cinta pertama ko, mehhh?



kak masy.
x menjawab soklan la, kak

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

triple x malaya.
baikkk.. aku sedang insaf ni



patung cendana.
ia membunuh org yg rela dbunuh. hahaha. ayat pelik nii

momentinlife said...

aiseh! yg pasti aku dh habiskan 3thn stgh ngan org yg aku tak cintakan sepnhnya.. yg akhirnya hancur jugak...

mmg dia cinta pertama aku.. tapi bila aku dpt cinta yg baru, tetiba sedar yg perasaan aku sblm ni bukan la cinta... tp ape erk?

aiseh! ssh nk explen.. =p

riaizzatirazali said...

oh puhlesss la bukan angah first love akak??? hahaha.