Geng!

Monday, August 24

Bulan Puasa : Boleh Rindu-rinduan Ke?


Aku dan Turtle yang perasan hensem.
Huh!
(Turtle itu abangku)
To mama.
I love u till the end of the world.

***********************************************************************************
Entri ini untuk kawan.


Sahabat,
Aku tak sendirian di bulan puasa kali ni. Aku ada kawan untuk berpuasa bersama. Tapi ramadhan kali ini tak seindah ramadhan yang dulu. Ketika kau-kau-kau bersama aku, sahabat.


Sudah aku katakan di ramadhan kita yang terakhir,kan?
"Ini la bulan puasa kita bersama-sama."

Dan di ramadhan itu kita habiskan waktu bersama.


Apa paling aku rindui ketika ramadhan bersama korang? Korang itu merujuk kepada sahabat dunia akhirat yang boleh dibuat gurau kasar tanpa ada terguris hati yang terlampau.

Ini antaranya :
  1. Ingat tak? Kita buka puasa sama-sama dan tanpa dirancang beli kuih yang banyak. Nak tak nak kena paksa habiskan. Sendat mendat perut tak payah nak cerita. Ambil ikhtibar, "Hari ni, aku beli kuih, kau jangan beli. Kau beli benda lain".

  2. Main masak-masak waktu sahur. Sang tukang kejut sahur = Masturah. Kejut sekali tak bangun, dua kali tak bangun. Kali ketiga, "Nurul Hazerin Ahmad Idris, bangun sahur". Sekali dia sebut nama daaaa. Hahahaha. Kalau Majihan yang kejut, konfem sekali je dah bangun. Rajin masak, makan sedap. Tak rajin kaluuu, makan megi la jawabnya. Sumpah aku serik makan megi waktu sahur.

  3. Perjalanan balik terawih bersama-sama. Main pijak bayang-bayang. Permainan dimulakan dengan ayat, "Aku pijak kepala kau", sambil pijak bayang-bayang kepala kawan. Lepas tu scene kejar mengejar bermula. Lari-lari naik bukit, lepas tu mengah macam nak mati. Ada yang memandang jengkel, mulut soseh-soseh. (Hei, ko bulan pose pun nk mengata orang, mind your own business ye. Jeles la tu, kawan ko tak sporting macam kawan aku. Hahahahaha).

(Gambar di entri yang lama)
Jaga diri ye, sahabat.
Ingat aku selalu.


20 komen:

Jard The Great said...

apsal muka aku takde dlm gmbr tu?? ehehehe


salam ramadhan ye reen..;p

joegrimjow said...

salamata poasa

ZARA 札拉 said...

kak!!

aku rindu kamu!!!

kueh bakar said...

owh ingat bf tadi...hiksss

Zaidon said...

boleh jer nak rindu rindu :)

zonaku said...

hehehehe.. sahabat... sukar diganti... pelihara ukhwah y terjalin itu yer... walau x bersama lagi..

momentinlife said...

aku dulu pun selalu main pijak byng2..
tak sangka ayat kita sma.. huhu

QayQay said...

uiks...kenapa TURTLE [khairul izwan] semakin mengecil...maksud aku, makin kurus laa abang ko..aritu aku ternampak dia kat kompleks teruntum...sangat kurus habaq hang!

Pekerja Kontrak said...

selamat berpuasa....

fairuz said...

"er..yang adik laki tu sebelah sini ye.."

kau pulak berkata "heii..itu abang la..."

hahahaha....

bila kau nak belanja aku berbuka ni...?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Jat.
muka ko? gmbo ko pun aku xde, jt. mn mo letk. meh send byk2 gambo kt aku.



joegrimjow.
selamat..



Zara.
aritu kak nampk ko dating kt meranti, dik.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kueh bakar.
erk. bukan ah.



zaidon.
boleh ek? tak batal pose ke? hhaha



zonaku.
insyaAllah. dok pelihara sorg2 pun x leh gak, kan

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wafa.
itu game turun temurun ke??



qayqay.
abgku kuciw kerana cinta, qay. tu yg kurus kering tu... benci aku.



pekerja kontrak.
selamat jugak utk ko, masri



apai.
korang sume mmg mbencikan. muka tua abg aku tu...xkan x notice kot. nnt aku banje nes ais. tggu dpt bajet mini haaa... duit kerajaan

fararusdi said...

lama kan fara tak jenguk blog and update blog?
sorryyy :)

btw nak bagi akak jeles nie..
sila klik link di bawah dan sila jangan mati kejelesan ye!

http://www.facebook.com/album.php?aid=33076&id=1313043112&ref=mf

John Iverson said...

Kwn sy bnyk turtle kt umah wakakaka.... kenangan indah ya sis... sy... erm... dh berkubur...

owh ya anda dijemput ya

http://sarshiverson.blogspot.com/2009/08/jemputan-khas.html

klu 14hb 11 ok x sis? email sy k

sarshiverson@yahoo.com

R_zila said...

selamat berpuasa reen..

ak pasti kawan2 sume rindu kat ko...
u r so kind n funny...plus friendly..bab memasak memang killer..
ak tolong2 je, xnk lawan sifu..heheh
teruskan atitud ko yg cool tu k...
i like.... (~_^)

Masy said...

salam ramadhan...

aaa skali laa utk abg tu. hahaahah

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

fararusdi.
fara jahat!! jahat!!! mati kempunan la akak jwbnya....



john.
sudah visit itu link. sudah komen



zila.
selamat bpuasa, zilaaaa... miss u



kak masy.
ehem ehemmmm...salam ramadhan kak

Anonymous said...

Reen....
Selamat berpuasa
Walaupun kekawan tak de utk sambut puasa sama2..tapi kitaorg tetap ingat ko..huhuhu
Masa dah tak boleh nak diulang...
Tapi still boleh dikenang...

Sue(".)

Anonymous said...

Salam..
Tibe2 trase sebak bace entri ni coz ade background lagu raye....huhuhu
Trimbau kenanagan lampau...cewah(^_^)
Jgn lupe niat pose ye...Rindu kt reen..rindu kt kngan UTM... -mas =)