Geng!

Thursday, August 26

Kurang pahala puasa aku lah!

Assalamualaikum.
Peh- lama tak jengok ini blog bersawang ni.

Peh jugak - boleh tahan penat lah puasa tahun ni sebab aku dah start kerja. Kerja yang perlukan aku keluar pergi tengok property, pergi sana, pergi sini, tengah-tengah rembang panas matahari. Dia punya dahaga, tak boleh nak cakap. Silap-silap haribulan, boleh TERbukak puasa pon ada.

Ni, aku nak cerita kisah hari ni.

Awal-awal tengahari tadi aku dah keluar daripada opis. On the way. Panas. Sesak. Lori banyak. Laju. Kereta kecik aku tu bergegar-gegar lalu sebelah lori. Arah tujuan - Majlis Perbandaran Pasir Gudang. Dorang ni baru je dapat title Majlis Perbandaran. Dengar cerita, masa perasmian haritu, artis pon ada. Jadi, aku syak bila barang baru dapat ni, servis dia lebih baik lah, kan. Parking pon 50sen jek.

Ehem.

Sampai compound MPPG, aku parking dekat-dekat dengan pintu masuk. Masuk-masuk je building dorang, dia punya air-cond Ya Rabbi punyalah sejok. Dah tu, aku tekan nombor giliran. Aku duduk, kerusi dia Ya Rabbi punyalah empuk! Memang seronok betol. Tak sempat 3 minit aku menikmati air-cond sejuk, kerusi empok dengan lebih lama, nombor giliran aku kena panggil. "Punyalah tangkas servis dorang ni", aku puji-puji dalam hati.

Aku hulur borang, dengan cek. Masa tu, aku agak mesti tak sampai seminit dorang ni buat kerja. Muka petugas kaunter tu, dah la comel. Senyum pulak manis.

30 saat lepas tu, ada sorang minah berbangsa India ni cakap kat aku "Tepi sikit", dan teros potong line. Dari perbualan dia dengan minah kaunter tu, aku syak ada problem dengan tempahan dewan yang dia buat sebelum ni. Nasib baik lah bulan puasa kan, aku sabar je. Aku biarkan. Dah bagi can, punyalah lama dia bincang. Aku dah mula menyirap.

Aku tepuk bahu minah India ni.

"Excuse me. Kalau nak bincang pun, boleh tak tunggu urusan saya settle dulu. Saya nak cepat ni", kata aku.

"Saya kerja sini, bukannya orang luar", kata minah India tu, muka bangga tak hingat.

"So what? U ingat u kerja sini, u boleh potong Q? U ingat u kerja sini, u bagus sangat ke? I'm your customer!"

Kan.... kan dah kurang pahala puasa aku!!!

6 komen:

citahrudin said...

pehhhh!!!!

zonaku said...

fuyoooooo!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

sabo je lah aku dgn korg ni

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

fndrocka said...

sound direct wohh...

fairuz said...

tak sudah² dengan perangai bengis kau tu...haha..